https://www.high-endrolex.com/10 Викладачі Богословія Харківської Духовної Семінарії проводитимуть в Національному виші МНС бесіди з питань морально-етичних цінностей. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.11.2010
НУЦЗУ

Викладачі Богословія Харківської Духовної Семінарії проводитимуть в Національному виші МНС бесіди з питань морально-етичних цінностей.

Не випадковий візит викладача Духовної Семінарії і проповідника Божого слова   Миколи Стеця до вишу МНС.

 Душпастирська місія священика і робота рятувальника збігаються у головному – вчасно прийти на допомогу людям. Якщо одні зцілюють душі, другі – рятують громадян від лиха  під час надзвичайних подій. А в екстремальній валізі кризових психологів МНС, які  безпосередньо контактують із постраждалими та родичами загиблих  в надзвичайних осередках та на територіях  катастроф, є ікони, хрестики, молитовник. У горі люди туляться до співчутливих,  хочуть чути втішні слова, аби хоч якось загасити біль втрати рідних. Поруч із священиками місію цілителей душ несуть і  екстремальні психологи. Тут доречно пригадати серпневу катастрофу літака ТУ-154, яка сталася під Донецьком в 2006 році. На пагорбі біля місця трагедії одразу встановили великий дерев’яний хрест. Родичі загиблих у катастрофі бачили, як у яру рятувальники складали у великі  чорні  пакети останки людських тіл, і зубожіли від сліз чоловіки та жінки несли своє горе саме до хреста. Священики і психологи були поруч із невтішними, їхнє горе пронизували крізь себе і рятували людську свідомість молитвами, психологічною витривалістю, керуючись всіма канонами етикету траура. В 2007-му році, біля дома в Дніпропетровську, що вибухнув від газу,  а також із родичами загиблих шахтарів копальні імені Засядька і церква, і психологи МНС працювали разом.  Під час сьогоднішньої душпастирської бесіди Микола Миколайович Стець розповість про християнські Пости. Від 28 листопада до 6 січня включно триватиме Різдвяний піст або Пилипівка. В цей час згідно традицій Православної Церкви та церковного Уставу християни обмежують себе в їжі, а також намагаються уникати в своєму житті того, що віддаляє людину від Бога, для того, щоб духовно приготуватися до зустрічі великого свята Різдва Христового.

 Духовно-просвітницький захід проводиться в НУЦЗУ у рамках соціально-виховного медіа-проекту «O TEMPORA, O MORES! - О времена! О нравы! Или вечные ценности культуры бытия» за підтримки підтримки ректора Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенанта  Володимира Садкового та Харківської Єпархії і особисто Митрополита Харківського і  Богодухівського Никодима.

Новини сайту Національного університету МНС  повідомляли, що 11 листопада в гостях у курсантів МНС  побували вихованці Харківської Духовної Семінарії. Вони на очі побачили, як гартуються майбутні офіцери МНС. В той же день рятувальники відвідали семінаристів. Була нагода  ознайомитись із життям послушників, побутом майбутніх священиків, розпорядком дня семінаристів, церковними обрядами, тонкощами викладання богоугодних наук, духовного співу, іконопису, а також дізнатись про історію Свято-Покровського монастиря.

Зустрічі із священиками  і християнські бесіди в Національному університеті цивільного захисту будуть продовжуватись і надалі.

Лариса Кошеварова Національний університет цивільного захисту України

Фото – Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10