https://www.high-endrolex.com/10 ТЕТЯНА ТАРАСЕНКО – НОВА ЗІРКА УКРАЇНСЬКОГО ОЛІМПУ СПОРТСМЕНІВ-СТРІЛЬЦІВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.11.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ТЕТЯНА ТАРАСЕНКО – НОВА ЗІРКА УКРАЇНСЬКОГО ОЛІМПУ СПОРТСМЕНІВ-СТРІЛЬЦІВ

    Молодіжна збірна команда України з кульової стрільби, у складі якої нині виступає студентка третього курсу факультету цивільного захисту та техногенної безпеки Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Тетяна Тарасенко, посіла перше місце на XVI міжнародних змаганнях «Олімпійські надії» зі стрільби з пневматичної зброї, що проходили в м. Нітра (Словаччина) з 12 по 14 листопада.
    Загалом, участь у цих змаганнях взяли молоді спортсмени з 8 країн Центральної та Східної Європи: Австрії, Болгарії, Румунії, Сербії, Словаччини, Угорщини, Чехії та України. Турнір проводився у трьох вікових групах: юніори, кадети та юнаки – 1990 року народження та молодші за віком.
    Збірна України складалася із 36 спортсменів (12 «трійок» у різних видах заліку) та восьми тренерів. Цікаво, що всі українські стрільці вибороли медалі, а шестеро юніорів навіть встановили нові командні рекорди України. У вправі «ПП-3» (стрільба з пневматичного пістолета) 1735 очок вистріляли юнаки – Юрій Попружний (583 очка), Віктор Банькін (578 очок) та Андрій Сокол (574 очка). А у вправі «ГП-4» (40 пострілів стоячи) 1181 очко (попередній рекорд був меншим на одне очко) вистріляли дівчата – Тетяна Тарасенко (396 очок), Олеся Щерба (394 очка) та Ольга Голубченко (391 очко).
    Зоряний виступ черкащанки Тетяни Тарасенко на змаганнях такого рівня не став великим здивуванням для її наставників в Академії пожежної безпеки та решти черкаських вболівальників, адже дівчина є вихованкою Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2. Її тренують відомий своїми вихованцями-чемпіонами заслужений тренер України Віктор Нагній та срібний призер ХХІV Всесвітньої літньої Універсіади 2007 року у м. Бангкоку (Таїланд), майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, випускник Академії пожежної безпеки 2009 року Микола Вдовиченко.
    Змагання у Словаччині були відбірковими до чемпіонату Європи, який пройде в Італії в перші дні березня наступного, 2011 року. Тож нині Тетяна Тарасенко не тільки продовжує вивчати ази пожежно-рятувальної справи, а й готується до майбутніх перемог під час щоденних спортивних тренувань.



 

 

На фото: студентка АПБ Тетяна Тарасенко

Світлана Єренкова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10