https://www.high-endrolex.com/10 Філософія гендера. Відеорепортаж регіонального телеканалу Фора. Жінки освоюють більшість так званих чоловічих професій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.10.2010
НУЦЗУ

Філософія гендера. Відеорепортаж регіонального телеканалу Фора. Жінки освоюють більшість так званих чоловічих професій

Жінка-мати, жінка берегиня роду. І незважаючи на ніби-то приналежність до слабкої статі жінки вже зараз освоюють більшість так званих чоловічих професій. Готові і людей з пожежі витягати, і в армії служити. Вже зараз до лав МНС вступають дівчата, які не гірше за чоловіків виконують будь яку фахову роботу.

 Стереотип щодо "слабкої статі" не стосується курсанток університету цивільного захисту. Вони готові і вдень і вночі рятувати людей, які потрапили в надзвичайну ситуацію. Курсантки впевнені, що в них вистачить сил і людину з пожежі витягти, і дітей виховати.

Спеціалісти наголошують, їз проблемою гендерної дискримінації стикається майже кожна жінка. Наприклад, деякі роботодавці беруть лише чоловіків, пояснюючи це тим, що жінка може піти у декретну відпустку. А робота йде і щоб знайти нового спеціаліста, потрібен час.

Зазвичай чоловіки сильніші за жінок у фізичному плані. Але знаходяться й такі дівчата, що можуть дати фору хлопцям. До речі, чоловіків також не оминає гендерне питання. Приклад - служба в армії.

Вирішити гендерне питання можна шляхом залучення більшьої кількості фахівців, що займатимуться гендерною політикою, вважають спеціалісти. І тільки після цього на основі обгрунтованих показників розробити план для вирішення цієї проблеми.

 

Телеканал Фора, «Харківські вісті», 28 вересня, 2010 р.

Журналіст – Євгенія Кутнова,оператор – Дмитро Чеботарьов

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10