https://www.high-endrolex.com/10 В Національному виші МНС гендерну філософію впроваджують разом із правилами безпеки життєдіяльності, а також з урахуванням специфіки відомчого навчального закладу та кадрової політики | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.09.2010
НУЦЗУ

В Національному виші МНС гендерну філософію впроваджують разом із правилами безпеки життєдіяльності, а також з урахуванням специфіки відомчого навчального закладу та кадрової політики

В Національному університеті цивільного захисту України пройшов дискусійний круглий стіл «Жінка-лідер. Філософія гендера». Тренінг-семінар відбувся у виші МНС у рамках впровадження соціально-просвітницького гендерного проекту «Жінки МНС – на сторожі безпечного життя».

Початок семінару розпочався завзято. Гендерні експерти розділили аудиторію слухачів на сектори і запропонували спочатку розібратися у соціальних стереотипах: чи правда, що чоловіки ніколи не плачуть? Чи правда, що жінки витриваліші за чоловіків? Були і інші завдання. У ролі гендер-експертів перед аудиторією курсантів, студентів, магістрів, працівників НУЦЗУ та ГУ МНС в Харківській області, школярів та директорів харківських шкіл, психологів та соціологів виступили викладачі провідних кафедр поважних вишів першої столиці – педагогічного ім. Сковороди, університету ім. Каразіна, академії культури. Під час п’ятихвилинного обговорення першого завдання учасники круглого столу ненароком познайомились. Саме започатковане знайомство курсантів, школярів і офіцерів МНС зіграло на успіх всього двогодинного заходу. Почали виникати питання до гендерних фахівців, з’явилась зацікавленість у тенденціях рівного права жінок та чоловіків у різних аспектах соціума, розпочалась «гаряча» дискусія. Курсанти-рятівники наполягали, що жінки повинні залишатись тендітними, бути слабкішими за чоловіків, не намагатись йти у політику і більш займатися сім’єю. Вагалися молоді рятувальники і в тому, що жінки вправно упораються із своїми бажаними лідерськими якостями, а обіймаючись гендером забудуть про свою природну суть – бути дружиною, вихователем, матір’ю. А щодо сталої тези експерта-фахівця, керівника гендерного центру Ольги Рассказової, що в Україні жінки заробляють менш за чоловіків, аудиторія почула відповідь полковника служби цивільного захисту Лідії Малиновської, начальника відділу комплектування та проходження служби НУЦЗУ: «Я більш тридцяти років працюю у кадровому підрозділі навчального закладу МНС. Завжди посади і посадові оклади призначались і призначаються тільки за рівнем фаху особи, яку приймають на службу і на роботу. І жінки, і чоловіки в Національному виші МНС знаходяться у рівному становищі».
Сьогодні вже із упевненістю можна стверджувати, що діяльність найчарівнішої частини людства в лавах МНС – це не якась диковина, а вимоги та реалії сьогодення. Жінка-лідер, жінка-наставник, жінка-керівник, жінка-фахівець для МНС визнана політика, яка із року в рік тільки набирає обертів. Вони працюють поруч із сміливими та мужніми вогнеборцями та захисниками, безстрашними народними рятувальниками та ліквідаторами наслідків надзвичайних ситуацій. Гендерна політика МНС – один із пріоритетних напрямків діяльності Національного університету цивільного захисту України.
Гендерний проект НУЦЗУ «Жінки МНС – насторожі безпечного життя» здійснюється за особистої підтримки начальника Управління освіти та науки МНС України, полковника служби цивільного захисту Олександра Євсюкова і ректора Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенанта Володимира Садкового.
Надалі, дискусійні заходи щодо гендерної політики вироблять системність і зустрічі із фахівцями набиратимуть своїх обертів.



Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10