https://www.high-endrolex.com/10 Всеукраїнські змагання на Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Рівень команд дуже високий | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.09.2010
НУЦЗУ

Всеукраїнські змагання на Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Рівень команд дуже високий

Провідний Національний виш МНС України вітає учасників та вболівальників змагань  на Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Сьогодні в Алушті  велике спортивно-рятувальне свято. Рівно о 16 годині урочисті фанфари відкрили змагання спортсменів-прикладників. Пожежно-прикладний спорт – це такий, що рятує життя. З 29 вересня до 2 жовтня на стадіоні «Cпартак» у місті Алушта, що в АР Крим, змагатимуться найсильніші рятувальники України.   До Криму прибули спортсмени з 15 регіонів України, які пройшли відбіркові тури. Організаційний комітет змагань і Головне Управління МНС в АР Крим привітали спортсменів в одному з найживописніших місць Криму -  Алушті, на стадіоні «Cпартак». Серед почесних гостей -  керівники МНС України, представники Верховної Ради Крим, Ради міністрів АРК,  міської влади, силових структур і різних відомств. 

Пожежно-прикладний спорт - є однією із складових частин професійної підготовки пожежних та рятувальників до виконання дій за призначенням,  говорить Володимир Петрович Садковий. Серед учасників – спортсмени та команди з ППС,  які неодноразово представляли Україну на міжнародній арені,  ставали призерами чемпіонатів світу та Європи, а також чемпіонами і призерами багатьох міжнародних змагань. Прогнози на переможця одразу після відкриття Чемпіонату неможливо дати і рівень всіх команд дуже високий, сказав у своїй телефонній розмові генерал-лейтенант Володимир Садковий.  Але з року в рік кількість спортсменів-прикладнів  тільки зростає, а їх світові рекорди з цього виду спорту не вимушують чекати на себе. Цьогоріч алуштинський вересень відкриє для України нові імена спортсменів із пожежно-прикладного спорту, а може попередні рекордсмени закріплять в перегонах досягнення та результати в особистих та командних заліках. Найспритніших, найрішучих та цілеспрямованих чекатиме перемога та вітання вболівальників, упевнив ректор Національного університету цивільного захисту України.

За всю історію незалежності нашої країни змагання такого рівня в Алушті проводяться вперше – і це знаменна для Криму подія. Подібні змагання слугуватимуть подальшій популяризації пожежно-прикладного спорту, який із року в рік стає все більш відомим не тільки в нашій країні, але й далеко за її межами, стануть імпульсом до фізичного вдосконалення і досягнення високих результатів на міжнародній арені серед рятувальників МНС. Наступного дня, 30-го вересня, перший етап змагань почнеться з подолання 100-метрової смуги з перешкодами, а потім пройде пожежна естафета. 1-го жовтня спортсмени змагатимуться в підйомі по штурмових сходах на 4-й поверх учбової башти, а також у бойовому розгортанні. Після чого, за наслідками змагань, будуть названі та нагороджені переможці. До спортивної делегації Національного вишу МНС увійшов  старший викладач кафедри пожежно-рятувальної підготовки Володимир Бєлов. Володимир Іванович каже, що унікальність цього спорту полягає в тому, що його види відтворюють повсякденну роботу пожежних розрахунків та потребують багатогранної спортивної майстерності. Він складається із наступних видів: підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, пожежна естафета 4х100 м, 100-метрівка з перешкодами та бойове розгортання. Тож, кожний пожежний застосовує ці спортивні елементи майже щодня, але до команд з ПРС потрапляють тільки найкращі. А до команд, які приймають участь у міжнародних змаганнях – найрезультативніші з найкращих.

Відомо,що пожежно-прикладний спорт свою історію розпочав з 1937 року. З 2002 року Україна є членом Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників (далі – МСФПР), до складу якої входить 19 країн світу.

Слідкуємо разом за перебігом алуштинських змагань.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10