https://www.high-endrolex.com/10 День знань у Національному університеті цивільного захисту МНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2010
НУЦЗУ

День знань у Національному університеті цивільного захисту МНС

Надзвичайно яскраво й урочисто у Харкові, в Національному університеті цивільного захисту МНС, пройшов день 1-го вересня.
На святі були присутніми директор Державного Департаменту пожежної безпеки МНС генерал-майор служби цивільного захисту Василь Андрієнко, заступник начальника ГУ МНС України в Харківській області полковник служби цивільного захисту Олександр Волобуєв, начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, заступник начальника відділу вищої освіти і науки ГУ освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Рищенко, представники громадськості, ветерани, батьки.
Директор Державного Департаменту пожежної безпеки МНС генерал-майор служби цивільного захисту Василь Андрієнко, вітаючи присутніх із Першовереснем зазначив, що сьогодні завдання усіх працівників органів управління та підрозділів цивільного захисту, яких готують навчальні заклади МНС, – забезпечити належний цивільний захист громадян України, оберігати їх життя, здоров’я та гарантувати безпеку, як вищі соціальні цінності, задекларовані Конституцією України. Він побажав курсантам та студентам витримки та наполегливості в отриманні нових знань.
Ректор Національного вишу МНС генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий привітав першокурсників та усіх присутніх із Днем знань. Зокрема, він зазначив: «Колектив навчального закладу, науково-педагогічні працівники цілком готові до роботи. Протягом минулого місяця зроблено все можливе, щоби новий навчальний рік розпочався організовано, в оновлених аудиторіях і лабораторіях».
Сьогодні 200 курсантів та 193 студенти влились у велику родину навчального закладу. Напевно, всі вони усвідомили, з якою метою прийшли до Національного вишу МНС, визначили для себе виняткову важливість рятувальної справи, можливість допомагати людям у будь-якій надзвичайній ситуації. Останні події у постраждалих від повені західних областях, лісові пожежі та вибухи боєприпасів на армійських складах у Лозовій свідчать про беззаперечну важливість і затребуваність професії рятувальника.
Дмитро Рябцев, першокурсник соціально-психологічного факультету наразі приймає посвячення у студенти. Він хоче бути справжнім лікарем «людських душ» і докладе всіх зусиль, аби його мрія здійснилась. Саме в цьому його підтримують батьки й рідні, а сьогодні – керівництво обраного ним факультету.
Родзинкою проведення свята стало театралізоване дійство, що розгорнулося на плацу навчального закладу. До великої родини університету прийняв першокурсників легендарний козак Харько. Їм також було вручено символ мудрості - Сову. Святкова лінійка закінчилась урочистим маршем особового складу.
Традиції примножуються, велика родина рятувальників зміцнюється і росте. Тож, успіхів тобі, першокурснику, у бурхливому вирі університетського життя!

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото – Ігоря Котова.


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10