RSS

Новини навчальних закладів

25.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

З ПОВАГОЮ ДО ПАМ’ЯТІ ПРО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

    Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) відгукнулася на прохання міського голови м. Канева про допомогу у благоустрої міста напередодні святкування 19-ї річниці Незалежності України.

    Канів готувався зустріти велику кількість гостей: не тільки представників Уряду, а й чисельну громадськість. Адже одним із самих важливих запланованих моментів урочистостей було відкриття оновленого (після реконструкції) музею Тараса Шевченка.

    Реконструкція, передбачена планом заходів щодо підготовки до святкування у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, потребувала чималої суми коштів. 13 мільйонів гривень (як повідомляла раніше прес-служба Кабінету Міністрів України) були надані Міністерством регіонального розвитку та будівництва України. У планах реконструкції було зовнішнє та внутрішнє опорядження стін, благоустрій Успенської церкви і прилеглої до музею території. Хід виконання реставраційних робіт на об’єктах Шевченківського національного заповідника контролювався особисто Президентом України.

    Місто поспішало завершити усі роботи до Дня підняття Державного Прапора України. Майбутні рятувальники – курсанти Академії пожежної безпеки взяли на себе упорядкування території, прилеглої до Чернечої Гори: прибирання та облаштування квітників.

    23 серпня, як і очікувалося, у Каневі побувало багато гостей. Президент України Віктор Янукович особисто взяв участь у заходах та у відкритті оновленого будинку-музею Тараса Шевченка.


 

Світлана Єренкова

Фото із сайту Адмiнiстрацiї Президента України

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.