RSS

Новини навчальних закладів

20.06.2010
НУЦЗУ

Щасти вам, випускники Національного університету цивільного захисту України

19 -го червня в Національному університеті цивільного захисту МНС, що у Харкові, відбувся масштабний випуск 2010 року спеціалістів, магістрів, бакалаврів. 360 підготовлених спеціалістів поповнять лави МНС України
На урочистостях були присутніми заступник Міністра МНС України Михайло Болотських, начальник ГУМНС в області Павло Одарюк, представники облдержадміністрації та мерії, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, ветерани, батьки.
Вручав дипломи майбутнім спеціалістам заступник Міністра МНС України Михайло Болотських. Зокрема, він зазначив, що цей період у житті випускників – найвідповідальніший, і своєю професійною майстерністю майбутні рятувальники повинні активно сприяти зміцненню авторитету Міністерства. Із напутнім побажанням до молодих офіцерів звернувся ректор університету Володимир Садковий. Він наголосив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту МНС.
Також до молодих офіцерів із батьківським благословенням на добрі справи звернулись ветерани навчального закладу. Як і багато років тому, сивочолі ветерани сьогодні в однострої з молодим поповненням МНС. Серед них – перший ректор вищого навчального закладу Володимир Палюх. Він упевнений, що сучасна молодь допитлива, цілеспрямована, наполеглива. І сьогодні людські цінності не втрачають своєї значущості. Більшість юнаків, обираючи для себе майбутній фах, віддає перевагу благородній, але вкрай небезпечній професії рятувальника. Приклади мужності та відваги майбутні фахівці демонструють при стажуванні у підрозділах МНС в регіонах. І вони – не поодинокі. Упевнено крокуючи вперед, сьогоднішній випускник університету перебуває у вирі життєвих перипетій, усвідомлено зміцнює авторитет МНС. По-батьківськи мудрі ветерани благословили молодих фахівців у добру путь.
«Ще вчора, - ділиться своїми враженнями новоспечений лейтенант служби цивільного захисту Іван Лук’яненко, - здавалося, б я був курсантом-першокурсником, присягав на вірність українському народові та Батьківщині. Минуло п’ять років – і сьогодні я озираюсь і ніби переглядаю курсантський фотоальбом. Згадую своє активне життя в рідному університеті: і збори ради курсантського самоврядування університету, і веселі концерти художньої самодіяльності, і смішні виступи у КВН. Надовго запам’ятаються заняття з організації та тактики аварійно-рятувальних робіт, організації пожежно-профілактичної роботи, пожежно-рятувальної підготовки, хвилюючі миті захисту дипломного проекту англійською мовою. І це активне життя не закінчується, продовжується, але, на жаль, вже не в стінах рідної альма-матер. Попереду – зустріч із Президентом України Віктором Януковичем, нелегка робота начальником караулу в АР Крим. Та, незважаючи на буденні труднощі, я завжди житиму в серці зі своїм НУЦЗУ».
Немов останній дзвоник у середніх загальноосвітніх навчальних закладах, символічно прогримів урочистий салют. В очах уже офіцерів світилась радість і, водночас, сум. Сум за тими роками, що разом із товаришами ділили у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя. Хвилюючі слова клятви випускника університету залишаться назавжди у серцях молодих спеціалістів, а випущені у піднебесся голуби - символ миру та щасті – супроводжуватимуть їх усе життя.
Завершилася церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету.. Чеканячи крок, випускники підкидали вгору дрібні гроші – до зустрічі!
Хочеться побажати всім випускникам – успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет МНС, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання Випускника!

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.