https://www.high-endrolex.com/10 Рятувальники із Німеччини проведуть для курсантів та працівників Національного вишу МНС навчальне заняття з питань надання екстреної медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. Вищий навчальний заклад готується до зустрічі закордонної делегації. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2010
НУЦЗУ

Рятувальники із Німеччини проведуть для курсантів та працівників Національного вишу МНС навчальне заняття з питань надання екстреної медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. Вищий навчальний заклад готується до зустрічі закордонної делегації.

Міжнародне співробітництво Національного університету цивільного захисту України розвивається та набуває обертів. Прийом іноземних громадян Національний виш МНС планує провести 20 травня. У складі делегації міста Барби (на Ельбі) землі Саксонія-Ангальт, ФРН,  Йенс Штрубе – бургомістр, а також  професор Манфред Рюмланд – координатор міжнародного проекту з гуманітарних питань «Миргородський проект», повідомив прес-службі навчального закладу помічник ректора  з питань міжнародного співробітництва НУЦЗУ, капітан  служби цивільного захисту Д. Лєбєдєв.

 Візит розпочнеться із ознайомлення членів делегації з навчально-методичною та матеріальною базою, роботою структурних підрозділів Університету. Спочатку гості завітають до підрозділів на базі навчального закладу  по вулиці Баварській,7: навчальної пожежно-рятувальної частини;  науково-дослідної лабораторії управління у кризових ситуаціях;  кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки; кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт. У складі делегації будуть працювати німецькі рятувальники. Вони проведуть із курсантами-рятувальникамита працівниками НУЦЗУ  навчальне заняття з питань надання екстреної медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. У майстер-класі від німецьких колег візьмуть участь курсанти, які проходили стажування у м. Хейротсберг, земля Саксонія-Ангальт, ФРН, з 09.05.2009 р. по 22.05.2009 р. Нагадаємо, у травні 2009 року,  прогятом десяти днів українські курсанти-рятувальники набували євростандартів  у питаннях з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, знайомились  з організацією діяльності пожежних Німеччини, системою підготовки кадрів для пожежної охорони і рятувальних служб, матеріально-технічною базою пожежно-рятувальних підрозділів професійної та добровільної пожежної охорони землі Саксонія-Ангальт Федеративної Республіки Німеччина. Крім цього, метою відрядження делегації НУЦЗУ було оволодіння курсантами європейського досвіду в питаннях організації діяльності пожежно-рятувальних підрозділів ФРН за напрямками: організації служби, підготовки, пожежогасіння та проведення аварійно-рятувальних робіт. Курсанти МНС мали можливість практично застосувати теоретичні знання, отриманні в університеті, представити на високому рівні досягнення МНС та Університету. Де-хто із курсантів стали випускниками вишу у 2009 році і вже сьогодні  у підрозділах МНС, на місцях своєї служби вони запроваджують отриманий європейський досвід під час ліквідації надзвичайних ситуацій та у царині розвитку системі аварійно-рятувальних сил. Тогорічне стажування надало можливість опрацювати напрямки подальшого співробітництва Національного університету МНС з представниками Пожежно-рятувальної школи міста Хейротсберг (ФРН) та Науково-дослідного інституту пожежної  безпеки землї Саксонія-Ангальт. У рамках одноденного візиту західні гості також ознайомляться із новими дослідженнями та розробками  вчених НУЦЗУ науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології;  науково-дослідної лабораторії моніторінгу надзвичайних ситуацій; кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій.

Акредитація журналістів щодо участі у навчальному  занятті з питань надання екстреної медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях від рятувальників Німеччини та висвітлення у ЗМІ приїзду Йенса Штрубе і Манфреда Рюмланд до НУЦЗУ проводиться прес-службою навчального закладу до 17 години 19 травня.  Зустріч із членами делегації із Німеччини та майстер-клас від закордонних рятувальників розпочнеться 20 травня, о 14 годині 30 хвилин на базі Національного вишу МНС по вулиці Баварська, 7. (Конт. Тел. 707-34-59)

 

Лариса Кошеварова Національний університет цивільного захисту України

Фото із архіву прес-служби НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10