https://www.high-endrolex.com/10 АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ІМЕНІ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЯ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ІМЕНІ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЯ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

    Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України взяла активну участь у підготовці та проведенні громадських масових заходів Всеукраїнської акції «Зробимо життя безпечним» в рамках святкування Дня Європи у м. Києві. Метою акції є привернення уваги суспільства та органів державної виконавчої влади до проблеми забезпечення безпечної життєдіяльності населення, докорінна зміна психології ставлення населення до власної безпеки, виховання молоді на прикладах героїчних вчинків українців, що врятували чиєсь життя під час надзвичайних ситуацій, а також популяризація професії рятувальника.
    15 травня на головній вулиці столиці Хрещатику представниками підрозділів МНС, у тому числі, і навчальних закладів МНС, було розгорнуто справжнє наметове містечко (з 30 наметів), де були виставлені спеціально виготовлені виставкові стенди, інформаційно-презентаційні плакати, стенди з фотокартками, дитячими малюнками, видавничо-друкарською, рекламною та сувенірною продукцією. Тут же демонструвалося пожежно-технічне обладнання, обладнання водолазно-рятувальної та гірничорятувальної служб. А піротехнічна служба МНС представила до уваги глядачів навіть макети вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни. Також відбувся показ сучасної та раритетної пожежно-рятувальної і аварійно-рятувальної техніки з екіпажами та обладнанням, кінно-бочковий хід, показ роботи мобільного госпіталю та кінологічної служби.
    Делегацію Академії пожежної безпеки з числа офіцерів та 60 курсантів очолили т.в.о. ректора навчального закладу полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь і проректор зі стратегічного планування та контролю полковник служби цивільного захисту Олександр Киба.
    Протягом дня курсанти не тільки представляли експозицію свого навчального закладу, а й взяли участь в організації різноманітних вікторин та конкурсів на тему безпеки життєдіяльності, до яких залучалися громадяни, а також в опитуванні населення щодо обізнаності з питань безпеки життєдіяльності. Духовий оркестр академії тішив оточуючих музичними композиціями, а учасники художньої самодіяльності навчального закладу взяли участь в концерті, що відбувся на спеціально встановленому біля Європейської площі сценічному майданчику.
    В офіційній церемонії відкриття Дня Європи в Україні взяли участь Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, глава Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра, Міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич, перший заступник Міністра МНС генерал-майор служби цивільного захисту Віталій Бут, посли держав-членів ЄС, акредитовані в Україні, представники владних кіл м. Києва.
    В рамках урочистостей головний рятувальник країни Нестор Шуфрич нагородив відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» I ступеня 15-річного Дениса Гукасяна.
24 лютого 2010 року житель села Удич Теплицького району Вінницької області Денис Гукасян витяг із крижаної води 7-річну Анастасію Мельник, котра випадково впала в ополонку. Нестор Шуфрич вручив також юному герою та врятованій ним Анастасії цінні подарунки, і звертаючись до громадськості, сказав: «Сьогодні ми відзначаємо Дні Європи в Україні. Мабуть, символічно, що саме в цей день ми даємо оцінку події, яка несе в собі всю філософію життя. Немає нічого ціннішого, ніж життя людини. Саме захист людського життя є спільною метою та головним завданням країн Європейського союзу та України. Тому я хочу привітати всіх із європейським святом та запросити нашого юного героя Дениса до славетної сім’ї рятувальників. Я переконаний, що сьогоднішній приклад буде підхоплений і стане прикладом для наслідування. Ми – країна героїв, і добре, що у нас є такі герої, як Дениско, які, ризикуючи власним життям, рятують інших».
    Звертаючись до представників європейських держав, Міністр України з питань надзвичайних ситуацій подякував їм за велику допомогу Україні у справі підвищення добробуту громадян, збереження та розвитку демократичних цінностей.

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10