https://www.high-endrolex.com/10 Дружня співпраця між Харковом та Амстердамом. Відеорепортаж. «Харківські вісті». ТРК «Фора». | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.05.2010
НУЦЗУ

Дружня співпраця між Харковом та Амстердамом. Відеорепортаж. «Харківські вісті». ТРК «Фора».

Вже протягом чотирьох років Національний університет цивільного захисту України готує спеціалістів з екстримальної та кризової психології. Саме тому, щоб ознайомитись з цим напрямком роботи, сьогодні до навчального закладу завітала президент Європейського товариства вивчення травматичного стресу Міранда Олфф. Це товариство включає в себе організації Європейських країн, що надають медичну та, насамперед, психологічну допомогу тим людям, що вижили під час надзвичайних ситуацій. Ознайомившись з роботою екстремальних психологів з України, Міранда Олфф висловила своє здивування, адже закордонні психологи надають допомогу постраждалим вже після медичної, навідміну від українських спеціалістів, які працюють на місці аварії.

Міранда Олфф, президент Європейського товариства вивчення травматичного стресу: Такої традиції в Європі немає. У нас є декілька підрозділів: пожежні, раятувальники, медики, психологи. Все це різні підрозділи, всі вони займаються своєю справою. Так, вони виїзджають на місця надзвичайної ситуації, на катастрофи, проте виконують кожен свою роботу. Психологи працюють вже після надання медичної допомоги.

Начальник Науково-дослідницької лабораторії з екстремальної та кризової психології Олександр Тімченко пов'язує це з українським менталітетом, а також багатонаціональним населенням країни. Експерт запевняє: не кожен українець звернеться за допомогою до психолога, адже тут й досі поняття психолог та психіатр ототожнюють як одне й те саме.

Олександр Тімченко, Науково-дослідницька лабораторія з екстремальної та кризової психології: Если человеку, нашему человеку, не оказать срочную, экстренную психологическую помощь в очаге чрезвычайной ситуации, то человек получит более глубокое посттравматическое психологическое растройство.

Візит Міранди Олфф вже має позитивний результат, адже він може допомогти харківським спеціалістам-психологам увійти до Європейського товариства вивчення травматичного стресу. А також посприяти створенню, на базі Національного університету цивільного захисту України, міжнародного центру впровадження психотренінгових технологій, де спеціалісти з Європейських країн матимуть змогу обмінюватись досвідом та навичками своєї роботи. Тим паче, що й закордонна гостя вже замислилась про таку співпрацю.

Міранда Олфф, президент Європейського товариства вивчення травматичного стресу: Мені дуже сподобався професіоналізм тих людей, які тут працюють. Я вже ознайомилась з методикою, яку вони використовують, подивилась декілька фільмів з місць надзвичайних ситуацій - вони мене вразили. Я вже готова до співпраці. Дещо з того, що використовують тут можна було б перейняти й Європейським колегам.

 

Журналіст Ольга Коростильова, «Харьковские вести», ТРК Фора, эфир 12.5.10

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10