https://www.high-endrolex.com/10 Відбувся конкурс читців поезії присвячений 196 річниці від дня народження Т.Шевченка | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.03.2010
ЛДУ БЖД

Відбувся конкурс читців поезії присвячений 196 річниці від дня народження Т.Шевченка

30 березня в Університеті відбувся конкурс читців поезії та інсценізації драматичних творів Тараса Шевченка, присвячений 196 річниці від Дня народження поета і 160-річчю виходу в світ першого видання «Кобзаря» (1840).
У конкурсі взяли участь понад 50 студентів і курсантів, які своїм виконанням засвідчили, по-перше, любов до поетичного слова Тараса Шевченка, а, по-друге, показали свою виконавську майстерність, яка подекуди межувала з акторським професіоналізмом. Журі оцінювало такі параметри кожного виступу: майстерність виконання, костюм, музичний і відеосупровід.
У двох номінаціях місця розподілилися так: в читанні поезії кращими були Мельник Костянтин (ПР-12), Боднарчук Вікторія (ПС-31) і Калинчук Юрій (ПР-13). А в номінації «Драматичний уривок» нагороджені були колективи, які інсценізували твори Т.Шевченка: «Назар Стодоля» ( ПР-11, 12, 13, ПБ-12с), «Великий льох» («Три душі» - (ІБ-11) і «Катерина» (ПБ-21, ПБ-21с).
Учасники конкурсу були нагороджені керівництвом Університету: переможці отримали грамоти, а разом з іншими конкурсантами – збірку Т.Шевченка «Кобзар» Поза конкурсом виступила наймолодша учасниця – Софійка Шелюх (7 років), яка також отримала грамоту, дитячий «Кобзарик» і солодкий подарунок.
На закінчення всі присутні з піднесенням співали «Заповіт».
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10