https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці Львівського університету безпеки життєдіяльності МНС застерігають, що економити на безпеці дітей не можна | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.03.2010
ЛДУ БЖД

Фахівці Львівського університету безпеки життєдіяльності МНС застерігають, що економити на безпеці дітей не можна

 Фахівці та курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС обговорили з освітянами низку актуальних питань щодо організації заходів безпеки у навчальних закладах Львова. В рамках Дня цивільної оборони на базі школи №20 відбувся спеціальний семінар з директорами шкіл та представниками штабу цивільної оборони міста.
Найбільш повчальним та цікавим для присутніх стало відпрацювання дій щодо організації евакуації людей. На місце умовної надзвичайної ситуації прибув пожежно-рятувальний підрозділ курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, які миттю організували евакуацію людей та розгорнули рятувальну техніку, а також продемонстрували елементи рятування людей з поверхів будівлі.
Для школярів провели тематичні заняття, конкурси та вікторини, естафети тощо. З особливою цікавістю діти оглянули пожежно-рятувальну техніку та обладнання, яке використовують курсанти МНС у навчальній та практичній роботі.
Стан пожежної безпеки у навчальних закладах Львова не відповідає вимогам, а керівники шкіл не можуть забезпечити їх виконання у повній мірі через брак фінансування. Але дуже часто буває й так, що питанням безпеки у школах приділяють недостатню увагу. Під час подібних занять наші курсанти акцентують на тому, що безпека людини насамперед залежить від її власних знань та навичок. Діти гартують власну свідомість на базі психолого-тренувального центру підготовки пожежних та рятувальних команд Університету, спільно з обласною телерадіокомпанією створено програму «Вектор безпеки», яка покликана розповідати людям про дії в різноманітних екстремальних ситуаціях, в школах міста та області постійно проводяться заняття з основ безпеки життєдіяльності.
Слід зазначити, що нині Львівський державний університет безпеки життєдіяльності – це провідний вищий навчальний заклад України в галузі безпеки людини визнаний Міжнародною спільнотою. Університет входить до асоціації вищих навчальних закладів країн Євросоюзу, які займаються питаннями безпеки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10