https://www.high-endrolex.com/10 Нові видання ІДУ НД ЦЗ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.08.2022
ІДУ НД ЦЗ

Нові видання ІДУ НД ЦЗ

«Застосування безпілотних авіаційних систем у сфері цивільного захисту»

У монографії висвітлено сучасний досвід і тенденції застосування країнами світу безпілотної авіаційної техніки у сфері цивільного захисту; наведено стан ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру в Україні; обґрунтовано вимоги до безпілотних авіаційних систем в інтересах виконання завдань цивільного захисту; досліджені питання тактики застосування безпілотних літальних апаратів в умовах надзвичайних ситуацій; запропоновано рекомендації щодо розміщення безпілотних авіаційних систем по регіонах України, а також визначено вимоги до підготовки персоналу безпілотних авіаційних систем сфери цивільного захисту.

Текст монографії підготовлено з використанням матеріалів відкритого друку за досвідом зарубіжних країн і України. Видання призначено для фахівців у сфері цивільного захисту, авіаційної галузі, також широкого кола читачів і прихильників безпілотної авіаційної техніки, викладачів, аспірантів, докторантів

Колектив авторів: Д.В. Бондар, А.В. Гурник, А.О. Литовченко, В. В. Хижняк, В.Л. Шевченко, Д.М. Ядченко.

За загальною редакцією доктора наук з державного управління, професора, Заслуженого лікаря України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки П.Б. Волянського.

 

 

«Рекомендації щодо створення, охорони та використання об’єктів права інтелектуальної власності»

Метою практичного посібника є надання науково-методичної допомоги науковим та науково-педагогічним працівникам, що провадять наукову і науково-технічну діяльність. Наочність матеріалів досягається використанням умовних прикладів у вигляді тексту, таблиць і форм, що призначені для ілюстрації рекомендацій.

Посібник підготовлено авторським колективом у складі: кандидата технічних наук, старшого наукового співробітника О. В. Васильєва; доктора технічних наук, старшого наукового співробітника Л. Л. Запольського; доктора технічних наук, доцента С. А. Єременка; доктора військових наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки С. П. Мосова; О. В. Савченко.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10