RSS

Новини навчальних закладів

03.06.2022
ІДУ НД ЦЗ

Проведено круглий стіл «Сучасні підходи до вирішення питань дослідження пожеж дослідно-випробувальними лабораторіями в умовах воєнного стану»

 

Інститутом державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту 03 червня 2022 року в рамках проведення навчання з підвищення кваліфікації фахівців дослідно-випробувальних лабораторій територіальних органів ДСНС у форматі круглого столу проведено додаткові заняття щодо підходів до вирішення питань дослідження пожеж лабораторіями в умовах воєнного стану.

Формат круглого столу об’єднав близько 90 фахівців дослідно-випробувальних лабораторій. До участі у роботі круглого столу також долучилися заступники директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Юрій Деревинський та Артем Козленко, а також судові експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мін’юсту.

Модератором заходу виступив начальник відділу досліджень, статистики пожеж та надзвичайних ситуацій науково-дослідного центру протипожежного захисту Інституту Руслан Климась; з вітальним словом до учасників звернувся начальник навчально-методичного відділу Інституту канд. наук з держ. управління Сергій Павлов.

Відповідно до плану проведення круглого столу виступили:

викладач кафедри державного управління ІДУ НД ЦЗ Андрій Гаваза з доповіддю на тему: Ідентифікація вибухонебезпечних залишків війни. Заходи безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів;

заступник завідувача відділу досліджень з питань безпеки життєдіяльності, пожежно-технічних та електротехнічних досліджень лабораторії інженерно-технічних видів досліджень КНДІСЕ Мін’юсту Олександр Лисенко з виступом щодо особливостей проведення дослідження пожеж, пов’язаних із влучанням в об’єкт пожежі боєприпасів;

професор кафедри профілактики пожеж та безпеки життєдіяльності населення ІДУ НД ЦЗ, канд. юр. наук, доцент Ігор Васильєв, який розповів про заходи безпеки під час проведення відновлювальних робіт;

начальник відділу досліджень, статистики пожеж та надзвичайних ситуацій науково-дослідного центру протипожежного захисту ІДУ НД ЦЗ Руслан Климась у своєму виступі розповів про огляд місця пожежі за наявності вибухонебезпечних предметів;

заступник начальника кафедри профілактики пожеж та безпеки життєдіяльності населення ІДУ НД ЦЗ, канд. техн. наук Тарас Скоробагатько довів до присутніх основні положення проєкту національного стандарту ДСТУ ХХХХ:202Х Вогнегасні речовини. Піноутворювачі. Настанови щодо використання, зберігання, утилізування та випробування й особливості підбору та застосування піноутворювачів підрозділами ДСНС в умовах воєнного стану.

Підводячи підсумки роботи, до присутніх звернулися заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Артем Козленко та начальник випробувальної лабораторії Державного центру сертифікації ДСНС Сергій Ромащенко, які вказали на недоліки у роботі дослідно-випробувальних лабораторій. В свою чергу, керівники окремих ДВЛ задали ряд запитань і озвучили ряд проблемних питань у функціонуванні лабораторій.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.