https://www.high-endrolex.com/10 На полігоні Інституту представникам ЗМІ продемонстрували швидкість загоряння ялинки у кімнаті | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.12.2021
ІДУ НД ЦЗ

На полігоні Інституту представникам ЗМІ продемонстрували швидкість загоряння ялинки у кімнаті

 

Зимові свята – символ домашнього тепла та затишку. Сяюча ялинка з різноманітними іграшками збирає біля себе всю родину. І кожен незалежно від віку починає вірити в казкову магію свята. Готуючись до святкування, громадяни забувають про елементарні правила пожежної безпеки, які можуть зіпсувати не тільки настрій, а й призвести до трагічних наслідків.

Вчора, 21 грудня, на базі пожежно-випробувального полігона Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту журналістам продемонстрували наскільки швидко може загорітися не лише ялинка, але й вся кімната у випадку ігнорування елементарних протипожежних правил.

З цією метою фахівці науково-випробувального центру та пожежно-випробувального полігона у спеціальному випробувальному боксі змоделювали кімнату, в якій розмістили типові меблі, які є у кожному помешканні, зокрема м’який диван, шафу, стільці, стіл, а також телевізор, штори, люстру тощо. У центрі кімнати встановили новорічну ялинку, яку прикрасили скляними та пластиковими іграшками, мішурою, ватою та електричною гірляндою. Причиною займання стало коротке замикання електрогірлянди. Вогонь швидкими темпами поширився на меблі й штори. Подальшому розповсюдженню полум’я завадив загін рятувальників, які оперативно прибули на місце пожежі та швидко ліквідували її.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10