RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2021
ЛДУ БЖД

В Університеті проведено конференцію «Вікно в успішне життя»

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності було проведено конференцію «Вікно в успішне життя » для курсантів і студентів Навчально-наукового інституту цивільного захисту та Навчально-наукового інституту психології та соціального захисту.
На заході, який організувала й провела д.т.н., професор кафедри прикладної математики і механіки, полковник служби цивільного захисту Олена Васильєва, було заслухано більше 30 доповідей.  Обговорювались проблеми, що тісно пов’язані зі сприйняттям світу та інформацією в ньому. А саме: формули успіху, методи активізації сили волі, питання системного мислення, асоціативні механізми, ілюзії сприйняття, розуміння і т.д.. Заслухавши кожну доповідь, курсанти та студенти усвідомили важливість вивчення критичного мислення та його роль у сучасному світі. Це необхідна навичка і життєво важливий ресурс людини сьогодення. Критичне мислення базується на законах логіки та на розумінні психологічних процесів, які протікають у нашій свідомості, підсвідомості та несвідомості.
«Навички критичного мислення дають змогу не потонути в інформаційній лавині, не піддатися маніпуляціям, допомагають приймати зважені рішення та відстоювати їх. Цей предмет допомагає в пошуку нових шляхів вирішення проблем. Саме тому завдяки цій дисципліні ми отримали нові знання, почерпнули багато корисної інформації, усвідомили важливість критичного мислення та навчилися перемагати сумніви, ставити правильні запитання, шукати і бачити зв’язки між явищами і вчинками людей, вибудовувати судження на доказах…», - такими словами підсумувала конференнцію студентка групи АП-22 Мар’яна Вовк.

Сподіваємось, що відтепер у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності буде щорічно організовуватись й проходити курсантсько-студентська науково-практична конференція «ВІКНО В УСПІШНЕ ЖИТТЯ».
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.