RSS

Новини навчальних закладів

26.03.2021
ІДУ НД ЦЗ

Черговий випуск слухачів з авіаційного пошуку і рятування

 

26 березня 2021 року в ІДУ НД ЦЗ відбувся черговий випуск групи слухачів за навчальною програмою підвищення кваліфікації фахівців, які залучаються до проведення авіаційного пошуку і рятування в Україні, ліквідації надзвичайних ситуацій із застосуванням авіації. Категорія слухачів – керівний та оперативний склад Оперативно-координаційних центрів Головних управлінь (управлінь) ДСНС в областях та м. Києві.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в умовах карантинних обмежень навчання проведено в режимі ONLINE.

Керівник навчальної групи – завідувач кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Володимир ХИЖНЯК.

 Слухачами відмічено, що виконання завдань з авіаційного пошуку і рятування, пожежогасіння лісових (ландшафтних) масивів, які авіація ДСНС здійснює у тісній взаємодії з роботою підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, якісна ліквідація масштабних надзвичайних ситуацій та їх наслідків неможлива без організації тісної взаємодії авіації з наземними силами та засобами.

Набутий досвід ДСНС та досвід зарубіжних країн щодо упередження і ліквідації надзвичайних ситуацій показує, що фактор часу є вирішальним по ефективності локалізації стихійного лиха або аварії з людськими жертвами. Наявність дієздатної авіації підвищує ефективність та оперативність виконання значної частини завдань, які покладено на ДСНС, і потреба у авіаційному забезпеченні аварійно-рятувальних робіт постійно буде зростати. Така взаємодія досягається відповідною підготовкою сил і засобів, яка передбачає надійно організовану комунікацію між службами, органами управління і аварійно-рятувальними підрозділами, що і передбачено навчальними програмами.

Слухачами відмічається спрямованість навчального процесу на приведення у відповідність вимогам професійної кваліфікації підготовки фахівців, що залучаються до організації та проведення заходів з авіаційного пошуку і рятування та формування мотивації до постійного самовдосконалення професійної компетентності.

Випускниками висловлено щиру подяку науково-педагогічному складу кафедри, зокрема викладачам доктору військових наук, професору Сергію МОСОВУ, майору служби цивільного захисту Дмитру ЯДЧЕНКУ, старшому лейтенанту служби цивільного захисту Анастасії ЛИТОВЧЕНКО.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.