RSS

Новини навчальних закладів

23.03.2021
НУЦЗУ

Кафедра НУЦЗУ проводить практичні заняття на нафтобазі м. Харкова

22 березня науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності для здобувачів вищої освіти 4-го курсу факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України відповідно до карантинних вимог провели виїзні заняття на території нафтобази ТОВ «ХНБ-РЕЗЕРВ», яка розташована у Харкові.
Проведені заняття дозволили закріпити теоретичні знання, що були отримані під час аудиторного навчання. Майбутні фахівці університету детально ознайомились із технологічною схемою нафтобази, порядком отримання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів, порядком безпечної експлуатації зовнішніх установок підприємства.
Вивчено наявність у достатку та порядок застосування первинних засобів пожежогасіння, необхідну документацію для проведення суб’єктом господарювання відповідної господарської діяльності, влаштування та технічного обслуговування систем активного протипожежного захисту.
Остаточним результатом заняття стало оформлення виявлених порушень відповідно до вимог нормативно-правових актів у сфері техногенної та пожежної безпеки.
Також було перевірено на дотримання безпечної експлуатації та виконання всіх протипожежних вимог лабораторію підприємства,  в якій здійснюється випробування різних видів нафтопродуктів. 
Проведення практичних занять на діючих об’єктах такого рівня є необхідним для ретельної підготовки фахівців у галузі здійснення заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного характеру. 

 

 

 

 

 Кафедра наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.