RSS

Новини навчальних закладів

04.03.2021
НУЦЗУ

В НУЦЗУ відбулося онлайн-засідання круглого столу кафедри соціальних і гуманітарних дисциплін «Політика гендерної рівності та її реалізація в суспільстві»

04 березня кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін Національного університету цивільного захисту України провела чергове онлай-засідання постійнодіючого круглого столу за участі здобувачів вищої освіти. Такий захід на сьогодні став традиційним у колективі викладачів-гуманітаріїв щодо виховання й просвіти молодого покоління в тих питаннях, якими і досвідчені фахівці, й молодь опікується упродовж життя. Це питання моралі та соціальних стереотипів, нових суспільних тенденцій та усталених норм. У даному випадку основою заходу кафедри стала ґендерна проблематика та її осмислення в молодіжному середовищі, реалізація політики щодо рівних прав чоловіків і жінок, а також соціально-державна специфіка установок, які формуються інституціями суспільства у молодих поколінь. Уніфікація та рівність, повага до жінки та знецінення її жіночності, величезна цінність місії жінки в сім’ї та її трансформація в умовах інформаційного суспільства – все це насправді складні дилеми, які з достатньою сміливістю, розсудливістю та небайдужістю підіймали юні люди - першокурсниці та першокурсники.
Захід проведений силами студентів майбутніх психологів та екологів. На засіданні зроблено доповіді про шлюб як інститут суспільства (Дарина Половенко), походження та значення свята 8 Березня (Марія Коваль), щодо суті шлюбу та сім’ї (Ангеліна Тарасенко), майнових відносин у шлюбі (Влада Подгузова), мотивів укладення шлюбу (Ольга Гарашко), категорії ґендеру та його значення (Віталіна Запорожець). Теми доповідей та озвучені положення викликали у присутніх емоційний відгук, породжували роздуми та дискусії.

 



Кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.