https://www.high-endrolex.com/10 Перебування Міністра МНС України у Харкові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.12.2005
НУЦЗУ

Перебування Міністра МНС України у Харкові

22 грудня вперше Міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога відвідав Харків.

Цього дня відбулося урочисте відкриття ПДПЧ-17 Дзержинського району міста Харкова. На святковому заході були присутніми губернатор міста Арсен Аваков, голова обласної ради Олег Шаповалов, начальник ГУ МНС України в Харківській області генерал-майор служби цивільного захисту Павло Одарюк, ректор Академії цивільного захисту України полковник внутрішньої служби Володимир Садковий, голова Харківського обласного фонду „Пожежна безпека” Олександр Донський та інші. Віктор Балога відкрив ще один важливо необхідний підрозділ, що сьогодні обслуговує не тільки Дзержинський, а й Ленінський та Київський райони.

За участю Міністра відбулося також відкриття пілотного проекту технічних засобів „Служби 112”. Така служба допомоги населенню запрацювала вперше в Харкові та Харківській області, на створення якої Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій було виділено понад 1 мільйона гривень. За підтримкою голови Харківської облдержадміністрації було організовано лінії безпосереднього телефонного зв’язку між Головним управлінням МНС України в Харківській області та УМВС України в Харківській області, ХДУ УМВС у Харківській області (служба 02); УДАІ УМВС України в Харківській області, Центральною станцією швидкої допомоги м. Харкова (служба 03); АК „Харківобленерго”, АТ „Харківгаз” (служба 04) та іншими службами комунального забезпечення. Зрозуміло, що у перспективі така служба 112 повністю замінить усі життєвонеобхідні номери телефонів.

Знаменним є те, що Міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи зустрівся із професорсько-викладацьким складом Академії цивільного захисту України – провідного вищого навчального закладу, що готує висококваліфіковані кадри для МНС. У своєму привітальному слові Віктор Балога зазначив, що саме від міцної наукової основи залежить якість підготовки майбутніх рятівників, а в перспективі - якість їх роботи щодо рятування людського життя. Він запевнив, що Міністерство завжди підтримуватиме наукові новації академії. Напередодні Нового року Віктор Балога побажав усьому особовому складу навчального закладу успіхів у професійній діяльності, добра, щастя, благополуччя.

Коленко В.В., нач сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10