https://www.high-endrolex.com/10 Практика – запорука успіху | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.06.2006
НУЦЗУ

Практика – запорука успіху

1 червня 2006 року на базі Задінецького лісництва ДП „Зміївське лісове господарство” Харківського обласного управління лісового господарства відбулися республіканські комплексні навчання у сфері цивільного захисту з територіальною підсистемою єдиної державної системи реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру з організації гасіння лісових пожеж.

Навчання було проведено із залученням сил та засобів Харківського обласного управління лісового господарства, Головного управління МНС України в Харківській області та всіх територіальних управлінь, при сприянні Харківської облдержадміністрації. У такому масштабному заході брали участь курсанти Університету цивільного захисту України. Сталася надзвичайна ситуація – дітям, відпочиваючим у піонерському таборі, загрожувала лісова пожежа. Курсанти 4-их курсів факультетів наглядово-профілактичної діяльності та пожежно-рятувальних сил прийняли участь у цьому епізоді. Саме тут і було відпрацьовано дії епізоду навчань при евакуації людей з небезпечних місць, а також епізод рятування постраждалих на воді. Ці епізоди було проведено під безпосереднім керівництвом начальників кафедр організації пожежно-профілактичної роботи та дізнань Юрія Сенчихіна та пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Вадима Аветісяна, а також за участі викладача (професіонального водолаза) Валерія Бондаря. Надзвичайна ситуація була успішно ліквідована, „діти” своєчасно евакуйовані.

Під час навчань проводились роботи щодо гасіння лісових пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій. Ліквідувалась пожежа на болотяних масивах за допомогою гелікоптера, на ділянці газопроводу, представники оперативно-рятувальної служби допомагали постраждалим, які знаходились в машині, коли раптово її придавила сосна.

Григорій Марченко – директор Департаменту рятувальних сил МНС України – дав високу оцінку успішно проведеним навчанням. Саме на таких масштабних навчаннях і проводиться профілактична робота, а це - запорука успішної та своєчасної ліквідації тисяч надзвичайних ситуацій та пожеж.

Коленко В.В., нач сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10