https://www.high-endrolex.com/10 Активна фаза Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.09.2018
ЛДУ БЖД

Активна фаза Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT

Згідно з першою легендою трапилося ДТП вантажного автомобіля та автобуса із пасажирами. На місце події були скеровані 7 національних та 7 міжнародних рятувальних команд, а також представники медицини, поліції та психологи. На місці події було розгорнуто сортувальний майданчик та мобільний госпіталь. У результаті інциденту підрозділи надали допомогу 32 потерпілим. Ліквідація операції тривала протягом 3 годин.

Наступною легендою практичної фази навчань із перевірки існуючих процедур співпраці міжнародних команд при ліквідації НС було гасіння пожежі  у виробничій будівлі. Після прибуття на місце виклику першого підрозділу України (Львівського державного університету безпеки життєдіяльності), проведено розвідку з оцінки ситуації з подальшим прийняттям рішення щодо об’єктивності залучення сил і засобів підрозділів Республіки Польщі. До групи взаємодії ліквідації надзвичайної ситуації були задіяні команди поліції, оскільки в будівлі виявили двох потерпілих з ознаками насильницької смерті.

У другому епізоді за легендою автомобіль потрапив у ДТП з двома потерпілими. На реагування даного інциденту скеровано рятувальні підрозділи, екіпаж  поліції та медичну службу, які виявили предмет  із маркуванням джерела іонізуючого випромінювання. За рішенням Національного  штабу з ліквідації НС, з огляду на ситуацію, що сталась, а саме: виявлене джерело іонізуючого випромінювання, було скеровано спеціальні рятувальні підрозділи CBRN (хімічного, біологічного та нуклеарного захисту) для проведення розвідки та визначення небезпеки.  Для ліквідації даної загрози було мобілізовано спеціалізований підрозділ аварійної бригади ДК «УкрДО «Радон», також для ліквідації НС було залучено сили та засоби Чеської Республіки.  Відповідно до ввідної навчань, аварійно-рятувальні роботи ускладнювалися неможливістю медичних закладів  прийняти потерпілих, тому вони були скеровані до польового медичного закладу Червоного Хреста.

Активна фаза завершилася складанням рапорту від національного та міжнародного штабів.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10