RSS

Новини навчальних закладів

26.09.2018
ЛДУ БЖД

У Львові на базі полігону ДП «Екотрансенерго» розпочалися масштабні Міжнародні польові навчання EU-CHEM-REACT

Сьогодні на базі полігону ДП «Екотрансенерго» Яворівського району Львівської області  розпочалася активна фаза масштабних Міжнародних навчань EU-CHEM-REACT, які триватимуть три дні. Проект EU-CHEM-REACT виконується в рамках гранту ЄС з 2017 року і має на меті допомогти Україні оцінити ефективність нової системи цивільного захисту, можливості взаємодіяти з сусідніми країни Європейського Союзу, європейськими інституціями відповідно до стандартів та процедур Європейського Союзу. Проект впроваджувався міжнародним консорціумом, до якого ввійшли    Литва (Асоціація робіт та послуг з пожежної безпеки Литви, асоційованим бенефіціаром), Україна (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, як асоційований бенефіціар), Міжнародний центр хімічної безпеки та безпеки (ICCSS) у Варшаві як міжнародний координатор. У навчаннях беруть також участь команди з Чехії, Латвії, Польщі та України, у тому числі, професійні та добровільні команди пожежної охорони.

Метою навчань є перевірити рівень координації між EUCPT та міжнародними й національними командами, випробувати й вдосконалити існуючі процедури навчань, перевірити можливості співпраці між міжнародними групами допомоги через ERCC в конкретних умовах, протестувати спроможність ЄС оцінювати та координувати команду у створені Coordination Cell (координаційного осередку) і проведення практичної частини на місці, перевірити стандартні процедури активізації транскордонної допомоги у випадку інциденту з CBRN і процес прийняття рішень на міжнародному та національному рівнях.

     У рамках проекту відбудеться залучення добровільних підрозділів пожежної охорони та тестування їх сумісності з національними та міжнародними рятувальними командами.

     Відповідно до легенди активної фази проведення польових навчань,  внаслідок дорожньо-транспортної пригоди за участю вантажного автомобіля  та пасажирського  автобуса виникло пошкодження ємності із НХР  та відбувається неконтрольований витік . Місцеві аварійно-рятувальні служби запросили допомогу  в  Координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації  та залучили регіональні можливі ресурси.

Проект зосереджується на плануванні тестування й готовності до хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних катастроф, включаючи хімічну зброю, токсичні промислові хімікати, біологічні агенти, токсини і радіологічний матеріал.

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.