https://www.high-endrolex.com/10 Дівчата-курсанти НУЦЗУ взяли участь у змаганнях на кращу ланку газодимозахисників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.04.2018
НУЦЗУ

Дівчата-курсанти НУЦЗУ взяли участь у змаганнях на кращу ланку газодимозахисників

17-18 квітня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України відбулися змагання серед майбутніх рятувальників навчального закладу на «Кращу ланку газодимозахисної служби університету». Уперше у заході взяли участь дівчата-курсанти. Вони наряду із юнаками виконали оперативне розгортання, пошук у задимленому приміщенні умовного постраждалого та винесення його із небезпечної зони, проходження психологічної смуги перешкод та подачу води для гасіння умовної пожежі.
Організатором змагань є кафедра пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних сил навчального закладу.
У перегонах взяли участь 23 команди, до складу яких увійшли 100 майбутніх рятувальників 2-5-х курсів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки навчального закладу. Серед них - 4 команди із дівчат-курсантів.
Спочатку курсанти склали теоретичну частину змагань (кожний учасник заходу протягом 10 хвилин відповів на тестові питання), а практична частина включила 5 етапів: одягання захисного одягу та спорядження; оперативне розгортання; включення в апарати, пошук та винос газового балону; рятування «постраждалого» з 2-го поверху навчальної  башти; подолання смуги психологічної підготовки та подачу води на гасіння умовної пожежі.  
Як зазначив начальник факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗУ Андрій Титаренко, змагання проводяться щороку з метою підвищення знань основних положень керівних документів газодимозахисної служби, правил роботи ГДЗС, оперативної здатності та удосконалення професійної майстерності особовим складом ГДЗС для роботи в апаратах на стисненому повітрі, визначення кращої ланки ГДЗС університету серед навчальних груп та популяризації ГДЗС.
Начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби цивільного захисту Павло Ковальов наголосив, що змагання проходять вже п'ятнадцятий рік поспіль, етапи перегонів щороку удосконалюються новими елементами, які частіше зустрічаються при гасінні пожеж.
Курсант 3-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Олександр Довгаль задоволений результатами змагань своєї ланки, бо не вперше йому з друзями доводиться долати труднощі практичної частини змагань: у минулому році вони стали чемпіонами змагань. «Як на мене, - ділиться хлопець,- найважчим було знаходження у задимленому приміщенні – це 3 етап: включення в апарати, пошук та винос газового балону. Тут не можна розгубитися».
Переможцями змагань стали команди курсантів юнаків та дівчат факультету оперативно-рятувальних сил, її учасники отримали перехідний кубок та диплом І ступеня, а також вони заохочені короткостроковою відпусткою терміном на 5 діб.  

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ , фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10