https://www.high-endrolex.com/10 Міжнародний день студента - 17 листопада – ознаменується в Національному університеті цивільного захисту України гарною подією – відкриттям сучасної їдальні на 800 місць, оснащеною унікальним італійським газовим обладнанням. Акредитація ЗМІ. Прес-реліз | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.11.2017
НУЦЗУ

Міжнародний день студента - 17 листопада – ознаменується в Національному університеті цивільного захисту України гарною подією – відкриттям сучасної їдальні на 800 місць, оснащеною унікальним італійським газовим обладнанням. Акредитація ЗМІ. Прес-реліз

Початок урочистих заходів відкриття їдальні – 12.00, вул. Алчевських (колиш. Артема), 52/54 (біля плацу та гуртожитку НУЦЗУ). Для університету і його вихованців відкриття їдальні - подія по-справжньому і унікальна, і дуже гарна.  До «червоної стрічки» навчальний заклад  йшов з 1991 року…
 
Ще за часи СРСР розпочинали будівництво триповерхової споруди. Спочатку
будмайданчик працював завзято, але щороку грошей становилось  вкрай обмаль. І вони, врешті, зовсім закінчились. Об’єкт «законсервували» у 2005 році. Далі  десять років знов збирали  гроші, і у листопаді 2015 року відновили будівництво університетської їдальні. Аби завершити «недобудову» і здати їдальню «під ключ» знадобилось  два роки. І запрацює нова їдальня завдяки особистим зусиллям ректора НУЦЗУ, генерал-лейтенанта Володимира Садкового. Після відкриття їдальні о 12.00 вже о 13 годині курсантів і гостей запросять на перший обід. Посмакують і журналісти.
Їдальня має три поверхи, дві обідні зали, які розраховані на 400 персон кожна, велике овочесховище, холодильне устаткування, вантажні ліфти.  Кухня оснащена сучасним унікальним  італійським обладнанням. Працівники їдальні отримали спеціальні допуски до роботи на ньому і пройшли майстер-курси з використання техніки. Як повідомили працівники «Харківгазу», італійська техніка такого класу для України нова і її поки одиниці.
Перерізати «червону стрічку» на входини запросили Миколу Чечоткіна – голову державної служби України з надзвичайних ситуацій і Юлію Світличну – голову Харківської облдержадміністрації. Гостями заходу стануть керівники шести обласних Головних управлінь ДСНС України: Харківської,  Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської. Свідками розвитку матеріально-технічної бази університету будуть ветерани, батьки вихованців, громадськість.
Цікава інформація.
Бойовій виправці курсантів-рятувальників сприяють не тільки  спорт та службова дисципліна.  В Національному університеті МНС є  вартові   раціонального і збалансованого харчування курсантів,  а також  їх культури  життєдіяльності.
 В Національному університеті цивільного захисту України більше 150 працівників потужнішого підрозділу ресурсного забезпечення  стоять  на варті здоров’я і життєзабезпечення курсантів-рятувальників.
Аби майбутній рятувальник був  і сильним, і спроможним допомогти людині щомиті, в університеті на варті його здоров’я стоять справжні фахівці. І кухарі – у перших рядах. Бо ранок курсанта починається не з науки, а з фізкультури і їдальні. Кухарі знають все до дрібниць про добовий  раціон курсанта,  мають перелік необхідних і корисних продуктів. 
За п’ять років навчання  в університеті курсант-рятувальник з’їдає солі майже  три пуди. А це солі втричі більше,  ніж її кількість, щоб розпізнати справжнього друга. Як свідчить народна мудрість, з другом треба  з’їсти тільки пуд солі. А ще курсанту за п’ять років навчання в університеті для сили і снаги  знадобиться більше тонни хліба, двісті кілограмів - цукру, олії та вершкового масла. Макаронів – понад 60 кілограмів, м’яса і риби понад півтонни, півтори тонни овочів ( майже тонна з них картоплі), кілограм спецій, чаю випиває два кілограми, а сухофруктів для узвару одному курсантові кухарі витрачають тридцять кілограмів.
А щоби мати охайний і акуратний  вигляд упродовж п’ятирічки курсантові знадобиться п’ятнадцять кілограмів гуталіну, понад тридцяти квадратних метри білої бавовни для підворотничків, дванадцять кілограмів мила,  по п’ять пар берців і польової форми та утричі більше пар погонів.
Лариса Кошеварова, НУЦЗУ
Додаткова інформація за тел.: (057) 707-34-59,  0 50 635 19 18, 0 63 247 80  22
Більше інформації на сайті НУЦЗУ - nuczu.edu.ua
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10