https://www.high-endrolex.com/10 Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий – персона Всеукраїнського журналу «Дипломат» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.09.2017
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий – персона Всеукраїнського журналу «Дипломат»

Інтерв’ю генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Володимира Петровича Садкового у рубриці «Освіта» присвячене питанням підготовки кадрів для підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також презентації провідного вишу ДСНС читачам журналу.
Прес-служба університету пропонує ознайомитись з публікацією інтерв’ю ректора в журналі.


Володимир Садковий: «Нам необхідні ті, хто готовий до рішучості і наполегливості, хто визначив для себе виключну важливість рятувальної справи»
Сьогодні запит суспільства на фахівців, які б виконували цілий комплекс завдань, пов’язаних із гарантуванням безпеки людей та держави, величезний. Сотні тисяч людей щоденно з надією вдивляються в очі рятувальників в очікуванні допомоги. Сьогодні кредит довіри українців до ДСНС найбільший серед усіх державних інституцій. У випускників НУЦЗУ є обов’язок - виправдати довіру мільйонів наших співвітчизників, які очікують від рятувальників конкретних дій.
З часів заснування університету (у 2018 році НУЦЗУ – 90 років) випускники навчального закладу завжди славились високим рівнем знань та не раз доводили свою фаховість на ділі.
Харківщина високо цінує професіоналізм, мужність, готовність завжди прийти на допомогу, що демонструють рятувальники під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і катастроф на теренах області і поза нею.




Вихованці НУЦЗУ здобувають знання у одному із провідних вищих навчальних закладів України в галузі цивільного захисту, безпеки життя, навколишнього середовища, охорони праці, який визнаний не тільки в Україні, але й в країнах близького та далекого зарубіжжя, як один із сучасних науково-освітніх центрів європейського зразку.
Сьогодення диктує нові підходи до роботи у сфері цивільного захисту, підготовки фахівців та наукових кадрів. В назві навчального закладу, в якому навчаються майбутні рятувальники, закладена його суть. На випускників університету за всі часи існування навчального закладу покладена висока відповідальність, адже результати їхньої діяльності – це примноження здобутків та традицій, слави навчального закладу та пожежно-рятувальної служби. Професійна служба і міцні знання - запорука безпеки, життя та здоров’я громадян та успішного розвитку держави.
НУЦЗУ є багатопрофільним навчальним закладом та визнаним лідером національної освіти в галузі цивільного захисту, безпеки людини, охорони праці.
Упродовж майже століття випускники навчального закладу пам’ятають про чесність, порядність, непідкупність, дисциплінованість і законність – найважливіші чесноти кожного працівника ДСНС України. Майже щомісяця випускники різних років є гостями рідної альма-матер. Вони цінують і шанують своїх вчителів, педагогів і вихователів, зусиллями яких гартувалася їхня професійна майстерність. Кожен, хто навчався в НУЦЗУ, вдячні керівництву, науково-педагогічному та допоміжному складу вишу за самовіддану та плідну працю у підготовці і вихованні гідної зміни.



Науково-педагогічні працівники навчального закладу додають всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, були гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту.
Успіхи і досягнення університету завжди були у полі зору керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Міністри особисто знайомились із колективом НУЦЗУ, матеріальною базою, перспективами розвитку, приймали участь в урочистих заходах випуску магістрів, спеціалістів і бакалаврів університету.
Ні для кого не є таємницею, що імідж навчального закладу залежить не тільки від рівня організації наукової роботи, навчально-виховного процесу, але й від ступеню участі і кількості перемог представників колективу у спортивних змаганнях і культурно-масових заходах. Особливе місце у збереженні і примноженні кращих традицій університету – спортивні досягнення. Фізична підготовка і спорт були і залишаються невід’ємною частиною системи підготовки випускників провідного вишу ДСНС України.
Славні традиції навчального закладу, який через кілька років відзначить сторіччя, примножуються із року в рік. Незабутнім залишається одне – турбота про ветеранів і тих, кого університет виховав, навчив, дав путівку в життя. У стінах вишу майбутні рятувальники не тільки набувають фаху, вчаться нести службу, виховують в собі силу волі, але й кріпнуть морально. Формувати твердість характеру і духу справжнього рятувальника, звичайно ж, допомагають ті, хто вже пройшов «і вогонь, і воду, і мідні труби».

Матеріал для журналу готувала Лариса Кошеварова
Фото – Ігор Котов
Більше інформації на сайті Всеукраїнського журналу «Дипломат» - www. diplomat. org. ua
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10