https://www.high-endrolex.com/10 Торкнись науки! Рятувальники НУЦЗУ запрошують дітей та дорослих на «Наукові пікніки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.09.2016
НУЦЗУ

Торкнись науки! Рятувальники НУЦЗУ запрошують дітей та дорослих на «Наукові пікніки»

У Харкові, 17 вересня, з 13.00 о 17 години  на алеях саду імені Шевченка та на майданчику біля ККЗ «Україна» стартує осінній марафон «Наукових пікніків».  Харків’яни стануть рятувальниками, екстремальними психологами, екологами, хіміками, піротехніками, пожежними інспекторами.  І не тільки. Учасники «пікніків» всіх вікових категорій матимуть можливість взяти участь в наукових експериментах. Вхід вільний і безкоштовний. Формат також дозволяє безпосередньо залучати до наукової активності глядачів - для дітей і дорослих проводять майстер-класи, ігри, конкурси та дозволяють відтворювати всі експерименти власноруч.
Захід направлений на популяризацію науки серед дітей та молоді.  Організатори розтлумачують публіці «складні речі» на прикладах цікавих експериментів та головоломок. Фахівці представлятимуть такі галузі знань як  хімічна технологія та інженерія,  фізика, інформатика, цивільна безпека, природничі науки,  соціально-політичні науки (психологія), медицина, математика, логіка, військова справа, астрономія, логіка, робототехніка, історія, криміналістика та інші.
Як повідомив проректор з наукової роботи НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов,  університет ДСНС України продемонструє науково-дослідні установки, виставкові зразки, протипожежно-рятувальну техніку, способи гасіння пожеж у резервуарах з нафтопродуктами, процес загорання кабелю під час його перенавантаження. Крім того, на майданчику НУЦЗУ глядачі ознайомляться з комплектацією техніки, що стоїть на озброєнні в держслужбі надзвичайних ситуацій. Спеціалісти кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки покажуть, як за допомогою сучасних засобів шукають вибухонебезпечні предмети.
Не залишать нікого байдужими хімічні досліди, виконані спеціалістами кафедри спеціальної хімії та хімічної технології. Наукові  доробки представлять науково-педагогічні працівники кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій. Будуть продемонстровані модель установки підшарового пожежегасіння легкозаймистих рідин  в резервуарах, а також стенд елементами системи оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей. Крім того, пройде демонстрація процесу димопоглинання за рахунок іонізації продуктів горіння в задимленому приміщенні.
Охочі матимуть нагоду ознайомитись з науковою та навчальною літературою, переглянути фільм про діяльність НУЦЗУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
Фотоархів
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10