https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ завершився табірний збір для першокурсників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.08.2016
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ завершився табірний збір для першокурсників

15-25 серпня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України, що в урочищі Фігурівка Харківської області, молоде поповнення рятувальників долало свої перші випробування. Табірний збір для першокурсників вишу Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій – своєрідна школа гарту, випробування на міцність, витривалість, товариські стосунки.
Цьогоріч на навчальному полігоні гартували свою міць 127 першокурсників, серед яких - 18 представниці прекрасної статі. Дівчата не відставали від хлопців у всьому, за винятком складання нормативів з фізичної підготовки. Першокурсники ознайомились із вимогами cтатутів, структурою та основними завданнями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розпорядком дня університету, курсантськими обов’язками, навчились долати фізичні та психологічні навантаження, уникати стресових та запобігати непередбачуваних ситуацій, підшивати комірці, облаштовувати свою форму, дотримуватись режиму та встановленого порядку, опановували „ази” обраної професії, пізнаючи всі складнощі, усвідомлюючи, з якою метою кожний поступив до навчального закладу.
«Важкувато довелось звикати до розпорядку дня, - говорить Артем Шевченко, першокурсник факультету пожежної безпеки. – Далися взнаки і заняття з фізичної підготовки. Сьогодні намагаюсь якісно та своєчасно виконувати всі задачі командирів. До цього часу шити взагалі не вмів, а сьогодні – стібок до стібка, рівненько підшиваю комірець. До всього звикаєш».
«Протягом перебування у таборі першокурсники стали впевненішими, дисциплінованими, - зазначає начальник табірних зборів, проректор по службі університету полковник служби цивільного захисту Олег Семків. – Призвичаїлись до суворого розпорядку дня. Причому дівчата проявили себе набагато витривалішими за хлопців. У таборі було організовано всі умови для навчання, служби та дозвілля першокурсників. Курсанти вчились раціонально використовувати час, планувати свою роботу, швидко приймати рішення в екстремальних умовах, а найголовніше – саме у таборі, вдалині від батьківської домівки, сформувався справжній дружній курсантський колектив».
Серед майбутніх курсантів — переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Герой-рятувальник року” Христина Стороженко. Минулого року за відважні дії під час рятування людей на воді вона була заохочена Грамотою Головного управління ДСНС України у Харківській області. Так, сталося, що дівчина, відпочиваючи на морі в Одесі з батьками, врятувала життя матері та її дитині під час шторму. Відтоді, як зазначає Христина, бачить своє покликання в благородній професії рятувальника. А сьогодні вона вчиться дисципліні, слідує розпорядку дня, облаштовує свою форму і чеканить стройовий крок. Говорить, важкувато було вдалині від батьківської опіки, а так — до всього призвичаїлась.
Під час табірного збору з майбутніми рятувальниками проводились психологічні дослідження з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, у разі необхідності – фахівці університету зустрічались із батьками. Також проводились виховні години, соціологічне обстеження та тренінги. 1 вересня першокурсники НУЦЗУ складуть Присягу на вірність українському народові. Урочистості відбудуться на священному для харків’ян місці - Меморіалі Слави. Саме тоді курсанти покажуть свій стройовий вишкіл, витривалість та відчеканений крок, чому навчались протягом курсу “молодого бійця” на навчально-тренувальному полігоні університету.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10