https://www.high-endrolex.com/10 В Національному університеті ДСНС підводять підсумки вступної кампанії за бюджетною формою навчання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.07.2016
НУЦЗУ

В Національному університеті ДСНС підводять підсумки вступної кампанії за бюджетною формою навчання

Про підсумки вступу кандидатів на навчання за держзамовленням розповів прес-службі проректор з персоналу Національного університету цивільного захисту України полковник служби цивільного захисту Вадим Попов.

«В цьому навчальному році на вірність українському народові присягатимуть 142 першокурсники-рятувальники, які виявили бажання навчатися в НУЦЗУ за державним замовленням», - повідомив Вадим Попов.

24 липня в НУЦЗУ завершився перший етап вступної кампанії 2016 року для юнаків та дівчат, які виявили бажання бути курсантом-рятувальником Національного університету цивільного захисту України. Майже триста кандидатів на навчання за держзамовленням змагалися за право стати курсантом і виборювали це право під час екзамену з фізичної підготовки.

На вступні іспити в НУЦЗУ до Харкова приїхали з Луганської, Донецької, Запорізької, Полтавської, Чернігівської, Одеської, Кіровоградської, Миколаївської, Волинської, Сумської, Херсонської областей. Вже традиційно, найчисельніша «команда» кандидатів на навчання була із Харківської області.

«Щоб стати курсантом-рятувальником потрібно бути фізично та психологічно стійким, - зауважив проректор з персоналу НУЦЗУ Вадим Попов. - Особові справи на кандидатів на навчання надійшли до НУЦЗУ із багатьох регіонів України. Всі кандидати в обов’язковому порядку пройшли медичний огляд, психологічне тестування і склали екзамен із фізичної підготовки. Для кандидатів на навчання за дежзамовленнм іспит із фізкультури вирішальний».

Виконання завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та забезпечення комплексу заходів, які стосуються безпеки людини, вимагають від людини фізичної витривалості та психологічної стійкості в умовах екстремальних ситуацій. Результати медичного огляду та іспитів з фізичної підготовки дають можливість на початковому етапі визначити придатність кандидатів до навчання в університеті та виконання функцій покладених на ДСНС України.

Першокурсники НУЦЗУ навчатимуться за такими спеціальностями та спеціалізаціями: «Цивільна безпека», «Цивільний захист», «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт», «Телекомунікаційні системи управління», «Охорона праці», «Пожежна безпека», «Психологія», «Хімічна технологія та інженерія», «Екологічна безпека».

Під час вступної кампанії 2016 року до приймальної комісії НУЦЗУ надійшло 1 465 заяв на навчання за різними спеціальностями та рівнями освіти.

З 15 серпня для молодої когорти майбутніх рятувальників розпочнеться курс молодого бійця, який триватиме два тижні на навчальному полігоні НУЦЗУ у селищі Фігурівка під Харковом.

 

Лариса Кошеварова

НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10