https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували дві чергові наукові розробки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.07.2016
НУЦЗУ

Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували дві чергові наукові розробки

10 червня 2016 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстровані дві чергові наукові розробки, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
А наразі університетом отримано підтверджуючі документи цьому – оригінали патентів України на корисні моделі:
 
«Маломірний пожежний катер», авторами розробки виступив творчий колектив кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки у складі професора кафедри Олександра Ларіна, а також доцентів Станіслава Виноградова та Олександра Ковальова.
Використання даного катеру дозволяє, за рахунок зміни виду рубки, підвищити оперативність виконання рятувальних дій, спростити розміщення постраждалих на катері та переміщення рятувальників по ньому.
 
«Система водяних комунікацій пожежного насосу маломірного пожежного катеру», авторами розробки виступив творчий колектив кафедри цієї ж кафедри у складі начальника кафедри Андрія Калиновського, професора Олександра Ларіна та доцента Станіслава Виноградова.
Впровадження вказаної системи для пожежного катеру дозволить виконувати оперативне очищення водозабірного отвору без необхідності занурення рятувальників у воду у випадку його засмічення під час пожежі сторонніми предметами.
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, протягом першого півріччя 2016 року університетом вже подано 25 заявок та отримано 3 патенти України на винаходи, 8 – на корисні моделі та 3 авторські свідоцтва, а також 7 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10