https://www.high-endrolex.com/10 19 січня – свято Водохреща | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.01.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

19 січня – свято Водохреща

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Православні та греко-католицькі християни відзначають його 19 січня. На відміну від багатьох інших свят, що поєднали традиції народні й церковні, це суто християнське свято.
Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи різні хвороби.
В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.
19 cічня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля настоятель православного храму на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина» протоієрей В’ячеслав провів святкове освячення води. Участь у заході взяли працівники та курсанти навчального закладу разом із жителями мікрорайону Луначарський.



 

Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10