https://www.high-endrolex.com/10 Курсант НУЦЗУ – учасник Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.08.2013
НУЦЗУ

Курсант НУЦЗУ – учасник Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року»

Курсант 2-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України Олександр Ратієв став учасником Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року», яка цьогоріч відзначить свій 10-річний ювілей.
Метою заходу є інформування громадян про героїчні дії українців – не тільки професійних рятувальників, а й простих людей, які виявили мужність і небайдужість у надзвичайній ситуації. Зазвичай такі героїчні вчинки пов‘язані із порятунком людей під час ліквідації пожеж, наслідків аварій і стихійних лих.
Завдяки щойно започаткованому спільному проектові Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національної телекомпанії українці знатимуть своїх героїв, які будуть відзначені за свої мужні вчинки незалежно від їхнього віку та професії. Взаємодія з рятувальниками у проведенні акції «Герой-рятівник року» полягатиме у створенні циклу сюжетів про героїв та висвітлення церемонії нагородження. Тож, на прикладі висвітлених мужніх вчинків реалізується надзвичайно важливі для громади функції – роз‘яснення широкому загалу основних правил безпеки життєдіяльності для збереження життя та здоров‘я людей. Нагородження 10 лауреатів – учасників Всеукраїнської акції протягом майже 10 років поспіль відбувається до Дня рятувальника, який святкують 17 вересня.

 

Так, за скоєний героїчний вчинок курсанта Ратєіва буде заохочено керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Нагадаємо, що 5 травня, перебуваючи у канікулярній відпустці у рідній Макіївці, Олександр врятував життя жінці похилого віку, а також своєчасно евакуював мешканців будинку, де сталася пожежа.
Не зашилися така подія поза увагою медійників. Так, 25 серпня у програмі «Підсумки тижня» на Першому національному ТК можна буде переглянути детальний сюжет про героїчний вчинок курсанта 2-го курсу Національного університету цивільного захисту України Олександра Ратієва. Ця відеорозповідь увійде до сценарію проведення акції.


Прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10