https://www.high-endrolex.com/10 Літо у самому розпалі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.08.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Літо у самому розпалі

Погода примхлива. Результатом її діяльності ми бачимо сильну зливу у м. Луцьк, яка паралізувала рух транспорту в місті та затопила вулиці. Гідрометцентр оголосив штормове попередження у західних областях. На Черкащині слід очікувати спеку. Протягом 4-6 серпня температура буде вищою від показників історичної норми на 6-8 градусів практично на всій території країни, що підвищить рівень пожежної небезпеки до критичного.
Такі погодні умови сприяють підвищенню імовірності виникнення пожеж як у природних екосистемах так і в житлових, адміністративних будівлях. Опираючись на невтішну статистику, слід зазначити, що під час пожежонебезпечного періоду на території України зафіксовано пожежі з великими матеріальними збитками та трагічними наслідками.
Шановні громадяни! Перебуваючи в лісовій та парковій зоні на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки! Пам’ятайте: джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Незагашений вогонь може стати причиною лісової пожежі. Також є небезпечною просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.
Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля закликає Вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісових зонах. Бережіть “зелені легені” планети від пожеж!


 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10