https://www.high-endrolex.com/10 Новини «Сьогодення»: Фахівці Національного університету цивільного захисту України планують провести для журналістів тактичні заняття "Репортаж з місця надзвичайної ситуації". | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.03.2012
НУЦЗУ

Новини «Сьогодення»: Фахівці Національного університету цивільного захисту України планують провести для журналістів тактичні заняття "Репортаж з місця надзвичайної ситуації".

Телерепортаж Новини «Сьогодення», телеканал ОТБ, 19.00, 15 березня 2012 року
 
Не звикай до насильства, а борися з ним. Надивившись репортажів про війну та теракти, люди перестають звертати на них увагу і вже не відчувають болю інших . Так вважають психологи Національного університету цивільного захисту. Наразі вони вивчають емоційне реагування людей на телепрограми з екстремальними сюжетами.
У дослідженні впливу на психіку телепрограм із екстремальними сюжетами брали участь студенти та курсанти. Для цього спеціально змонтували фільм із кадрами різних
надзвичайних ситуацій. На думку психологів з університету цивільного захисту, у молодих людей- високий рівень тривожності та низький рівень емпатії- тобто вміння людини емоційно відгукуватися на переживання інших.
Юлія Ільїна, доцент кафедри загальної психології НУЦЗУ:
Молодежь в наше время тревожна, невротизирована. Что мы выявили, есть некоторый элемент депрессивного характера, к сожалению. Поэтому хотелось бы ее защитить, тоже и через СМИ.
За результатами дослідження, після перегляду фільму настрій у тих, хто брав участь у дослідженні, погіршився, зріс рівень агресії, але рівень емпатії - уміння співпереживати- підвищився. Втім, студенти, які писали наукову роботу, зробили зважені висновки.
Валентина Астапенкова, студентка 3 курсу НУЦЗУ:
Как бы СМИ не влияли на общество, мы не должны их считать единственными виновниками всех преступлений, случающихся вокруг. Негативные социальные условия гораздо сильнее влияют, чем ТВ. Однако негатив в прессе и на ТВ все же провоцирует совершение 5-15% актов насилия. Викладачі кафедри загальної психології Національного університету цивільного захисту України кажуть, що існують хороші методики упоратися із екстремальною ситуацією, коли в людини емоційні сили вичерпано. Одна з найпростіших методик- вправа "Альгіз"- яку виконували перед боєм древні
скандинави.
Антон Швалб, викладач кафедри загальної психології НУЦЗУ:
Если мне нужна сила, поддержка извне, я принимаю ту же позу- открыть лицо и руки наверх - и получишь- не знаю, как назовем- космическую энергию, помощь от Бога- это работает!
Фахівці з Національного університету цивільного захисту планують провести для журналістів тактичні заняття "Репортаж з місця надзвичайної ситуації". Вони мають відбутися на навчальних полігонах за участі курсантів. Увійшовши у ролі постраждалих, очевидців чи то рятівників , вони допоможуть журналістам здобути навички роботи в екстремальних умовах. (Демонстрація уривку з науково-популярного фільму психологів НУЦЗУ)
 
Світлана Маренич, Дмитро Конопляний, Новини Сьогодення, Телеканал ОТБ, 15 березня 2012 року
.
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10