https://www.high-endrolex.com/10 Відеотренінг як форма проведення занять з комунікативної компетентності керівників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.11.2011
НУЦЗУ

Відеотренінг як форма проведення занять з комунікативної компетентності керівників

15 листопада фахівцями сектора психологічного забезпечення з молодшими командирами першого курсу факультету пожежної безпеки НУЦЗУ за допомогою відеотренінгів було опрацьовано теми «Публічний виступ», «Управління конфліктами», «Встановлення психологічного контакту». Така форма проведення занять, зазначає практичний психолог Григорій Середа, є найбільш ефективною для підвищення психологічної компетентності керівників будь-якого рівня. Тут враховуються тактика та експресивність поведінки, невербальні прояви, винахідливість гнучкість, стратегія і тактика поведінки в ситуації тощо. Життя вимагає від керівників усіх ланок комунікативної компетентності, відсутність якої негативно впливає як на становлення колективу, так і на особистість майбутнього фахівця. Саме з метою формування цих компетенцій і була випробувана така форма психологічної підготовки, як відеотренінг. Сам термін означає інтерактивну навчальну технологію, що забезпечує посилення зворотного зв’язку(інформації про власну поведінку в тій чи іншій ситуації) через колективний аналіз відеоматеріалів імітаційних та рольових ігор, вправ, практичних задач учасників. Використання відеоматеріалів дозволяє в режимі нон-стоп проаналізувати невербальні прояви, експресивність поведінки, тон голосу, тактику поведінки та багато інших нюансів. Відеокартинку не можна оскаржити, вона посилює переконливість аргументів, рекомендацій.
Усі учасники заняття випробували себе в тих чи інших практичних вправах, одержали конкретні рекомендації щодо підвищення своїх управлінських, лідерських умінь та навичок. Наприкінці заняття молодші командири зазначили, що така форма заняття ефективна і має позитивні результати.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - рада самоврядування факультету ПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10