https://www.high-endrolex.com/10 В навчальному закладі завершується перший «гарячий» модульний тиждень | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.11.2011
НУЦЗУ

В навчальному закладі завершується перший «гарячий» модульний тиждень

Перший модуль на факультеті пожежної безпеки складають одночасно курсанти всіх п’яти курсів та магістри – це 420 вихованців. З початку навчального року майбутні рятувальники факультету пожежної безпеки працювали на лекціях  із 74 дисциплін. Зараз у них іспити з 45 модулів. В НУЦЗУ модульні тижні організовані таким чином, коли обов’язково використовуються  різні методи оцінювання для одержання доказів наявності знань, розуміння навичок, а також доказу здатності  курсанта та студента виконувати професійну діяльність. Зокрема, це такі типи доказів: письмові, усні й комп’ютерні опитування (тестування); перевірка навичок (зокрема, на тренажерах); самостійна розробка проектів тощо.  Треба відмітити, що модульне навчання сприяє як стимулюванню самостійності та відповідальності  курсантів та студентів, так і реалізації творчого потенціалу педагога. Незабаром науково-методичний відділ підводитиме загальний підсумок першого модулю. Другий обов’язковий модуль пройде у грудні.
Система модульного навчання передбачає і достроковий звіт з навчальних модулів, що забезпечує звільнення від іспиту з предмета наприкінці навчального року і вивільнення часу курсантів, який вони можуть використати у власних цілях. Так, за навчальним планом НУЦЗУ,  другий модуль в університеті розпочнеться за тиждень до початку зимової сесії, а саме 12 грудня. Якщо вихованці складають обидва модулі «відмінно», сесія вважається зданою достроково, і відпустка для «правофлангових» розпочинається набагато раніше. Ця зимова сесія виключенням не стане і 19 грудня, у перший день зимової сесії, «відмінники» навчання поїдуть додому. Будуть і «хвостаті». Для них Новий рік пройде згідно розпорядку дня навчального закладу. «Граніт» науки легким ніколи не був, і «цінний вантаж знань» призначається лише працьовитим і цілеспрямованим.
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – Ігор Котов
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10