https://www.high-endrolex.com/10 Науково-педагогічні працівники Національного вишу МНС переймаються безпекою життєдіяльності школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.11.2011
НУЦЗУ

Науково-педагогічні працівники Національного вишу МНС переймаються безпекою життєдіяльності школярів

Два тижні поспіль науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України проводять уроки з основ безпеки життєдіяльності у рамках акції «Абетка рятувальників для школярів» для випускників загальноосвітніх середніх шкіл Ленінського району міста Харкова. Керівництво факультетів оперативно-рятувальних сил та цивільного захисту ухвалило рішення не відриваючи фахівців університету від навчально-виховного процесу проводити запобіжні та профорієнтаційні заходи на території навчального закладу. Як зазначає тво начальника факультету цивільного захисту полковник служби ЦЗ Андрій Ромін, саме в такий спосіб учні стають спостерігачами практичних навчань курсантів та студентів, також поглиблюють свої знання з правил безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, формують навички надання першої медичної та психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях, повторюють правила з використання первинних засобів пожежегасіння (вогнегасників), засобів індивідуального захисту (ОЗК), наочно переконуються у шкоді використання піротехнічних засобів та паління. Також школярам цікаво побачити можливості пожежної техніки, що наочно демонструє навчальна пожежно-рятувальна частина.
Тому, не дивина, що майже два тижні школярі бувають у навчальних аудиторіях, на навчально-тренувальному полігоні, розгулюють плацом університету.
«Надзвичайні» екскурсії відвідали майже 360 учнів із 9 шкіл Ленінського району.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10