https://www.high-endrolex.com/10 Володимир Садковий: Державне замовлення вступної кампанії-2011 Національного університету цивільного захисту України буде виконано стовідсотково. Не залишаться порожніми в університеті і контрактні місця | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.07.2011
НУЦЗУ

Володимир Садковий: Державне замовлення вступної кампанії-2011 Національного університету цивільного захисту України буде виконано стовідсотково. Не залишаться порожніми в університеті і контрактні місця

Про це повідомив ректор Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенант Володимир Садковий у своєму інтерв’ю інформаційній програмі «Факти» телекомпанії ICTV.


Майже чотири сотні українських хлопців бажають стати курсантами Національного університету цивільного захисту України, повідомив ЗМІ ректор вишу. Вже із квітня особові справи кандидатів на навчання почали надходити до університету із всіх обласних управлінь МНС. Їх кількість цьогоріч удвічі перевищує необхідну кількість бюджетних місць. У новому навчальному році до лав МНС після складання присяги примкнуть 208 курсантів-першокурсників. Кандидати на навчання приїдуть в університет 24 липня. Впродовж тижня пройде медичний огляд і спеціальний іспит із фізичної підготовки. 1 серпня визначаться всі 208 майбутні офіцери МНС, для яких вже 15 серпня розпочнеться курс молодого бійця в Навчальному центрі під Харковом.
1 липня в нашому навчальному закладі розпочався прийом документів від бажаючих стати студентами НУЦЗУ. На сьогодні на студентський факультет подали заяви понад 150 осіб – це майбутні фахівці цивільного захисту, пожежної безпеки, хімічних технологій, охорони праці та екології. А ще майже сто документів подано на соціально-психологічний факультет. «Практика показує, що майже процентів 30 із тих, хто не поступить на бюджет, стануть студентами», - запевняє ректор.
Національний університет цивільного захисту України входить до системи МОН України «Електронний вступ 2011» і в Інтернет на порталі Єдине освітнє інформаційне вікно України є зареєстровані на навчання в НУЦЗУ, повідомив Володимир Петрович Садковий. Усі абітурієнти, які вступатимуть на денну форму навчання, можуть подавати заявки на участь у конкурсному відборі для вступу. Учасники міжнародних олімпіад, призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін, випускники середньої загальноосвітньої школи, які нагороджені золотою (срібною) медаллю також можуть користуватися «Електронним вступом 2011». Генерал Садковий не втрачає оптимізму щодо успішності кампанії «Вступ 2011» в Національному університеті цивільного захисту, хоча разом із тим усвідомлює і замалу кількість випускників шкіл цьогоріч в державі, і перехідний етап вишу із системи МНС до МОН, і державні реформи, і оптимізацію кадрового ресурсу. «Мій особистий досвід дає мені упевненості у головному - професія рятувальника завжди була, є і буде почесною. Рятування людини у будь-якій надзвичайній ситуації — благородний, відповідальний і, водночас, небезпечний і складний шлях тих, хто за покликом серця обере професію рятувальника. Ці сміливі, мужні й рішучі люди у нелегкій соціально-економічній сьогодні з честю виконують свій обов'язок перед народом, демонструючи наполегливість у виконанні поставлених завдань. Висококваліфіковані фахівці своєї справи, яких готує Національний університет цивільного захисту України, завжди були, є і будуть взірцем високої професійної підготовки, самовідданості і мужності», - запевнив ректор НУЦЗУ Володимир Садковий.


Наша довідка:
«Електронний вступ 2011», впроваджений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту як експеримент, не порушує права вступників. Відповідно до наказу МОН від 28.03.2011 N291 «Про запровадження у 2011 році у вищих навчальних закладах експерименту «Електронний вступ 2011», зареєстрованого Міністерством юстиції України 20.04.2011 N491/19229, вищі навчальні заклади III-IV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування повинні забезпечити участь в експерименті під час проведення вступної кампанії. Відповідно до зазначеного наказу, електронний вступ в 2011 році проводиться у формі експерименту, мета якого – удосконалення процедури подачі абітурієнтами заяв до вищих навчальних закладів, зменшення черг у приймальних комісіях та зменшення витрат вступників і членів їх сімей на транспорт.
В експерименті можуть взяти участь абітурієнти, які вступають на денну форму навчання до ВНЗ III-IV рівнів акредитації, незалежно від форми власності. Вступники мають право подавати документи для вступу як в електронному, так і в традиційному (паперовому) вигляді. Абітурієнти, які зареєструвалися у системі «Електронний вступ 2011» мають можливість обрати 5 вищих навчальних закладів за трьома напрямами у кожному вищому навчальному закладі.

Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України



http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10