https://www.high-endrolex.com/10 Практичні психологи Національного університету цивільного захисту України візьмуть участь у тактико-спеціальних навчаннях органів управління та сил цивільного захисту м. Харкова та області | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2011
НУЦЗУ

Практичні психологи Національного університету цивільного захисту України візьмуть участь у тактико-спеціальних навчаннях органів управління та сил цивільного захисту м. Харкова та області

13-го квітня за підтримки та безпосередньої участі голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса пройдуть тактико-спеціальні навчання органів управління та сил цивільного захисту м. Харкова та Харківської області щодо готовності їх до ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах освіти. Перевірка реальної готовності органів управління та сил цивільного захисту міста й області та вдосконалення практики і навичок керівного складу, органів управління, галузевих ланок щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, а також ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій і захисту населення й територій відбудеться на території Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 109.
У масштабному заході візьмуть участь керівний склад цивільного захисту м. Харкова та Харківської області, міські та обласні служби цивільного захисту терпідсистеми єдиної державної системи захисту населення і територій Харківської області, керівництво Департаменту освіти і науки Харківської міської ради, Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації, фахівці ГУ МНСУ в Харківській області, Національного університету цивільного захисту України, Головного управління охорони здоров’я ХОДА, санітарно-епідеміологічної станції, підрозділів обласної служби медицини катастроф, комунальних та відомчих установ.


 

За легендою спеціалізованих навчань, внаслідок порушення правил пожежної безпеки у приміщенні бібліотеки школи виникла пожежа, сильне задимлення,що стало небезпечним для учнів та колективу навчального закладу. Керівним складом та персоналом школи відпрацьовується на першому етапі система оповіщення про виникнення пожежі, термінової евакуації учнів та здійснення заходів щодо гасіння пожежі первинними засобами пожежегасіння. Саме тут вкрай необхідною стане психологічна допомога евакуйованим дітям та викладачам. За словами виконуючого обов’язки начальника науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України майора служби ЦЗ Світлани Лєбєдєвої, практичні психологи університету разом із фахівцями ГУ МНСУ в Харківській області та закладів освіти продемонструють елементи психологічного супроводження евакуйованих. У ролі «постраждалих» виступлять учні 4-их та 7-их класів загальноосвітньої школи № 109. Другий етап передбачає організацію взаємодії між органами управління та сил цивільного захисту міста й області під час гасіння пожежі у будівлі школи. Третій етап продемонструє організацію заходів щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів спецпідрозділами ГУ МВСУ та ГУ МНСУ в Харківській області. На четвертому етапі будуть відпрацьовані заходи із нейтралізації хімічно-небезпечних речовин спеціальним підрозділом АРЗ СП ГУ МНСУ в області. Останній, п’ятий етап навчань, продемонструє елементи надання медичної допомоги і психологічного супроводження евакуйованих дітей та персоналу школи. І закінчиться масштабний захід підбиттям підсумків та визначенням проблемних питань, що можуть виникнути під час проведення тактико-спеціальних навчань.
 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10