https://www.high-endrolex.com/10 В ЛДУ БЖД відзначили Міжнародний день рідної мови | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.02.2011
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД відзначили Міжнародний день рідної мови

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності пройшли ряд заходів з нагоди Міжнародного Дня рідної мови. На усіх курсах працівники відділення виховної та соціально-гуманітарної роботи, кафедри українознавства провели ряд тематичних лекцій та семінарів. Курсантам та студентам розповіли про важливість мови, як ознаки державності та історію виникнення Дня рідної мови.
В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню російської, інших мов національних меншин України Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.
За даними Всеукраїнського перепису населення станом на 2001 рік кількість населення України становила 48 млн. 457 тис. осіб. Українську мову вважали рідною 67,5% населення України. Російську мову визначили як рідну 29,6% населення. Частка "інших мов", які були вказані як "рідна", становила 2,9%.



Прес-служба ЛДУ БЖД

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10