https://www.high-endrolex.com/10 В ЛДУ БЖД пройшов науково-практичний семінар присвячений Міжнародному дню рідної мови | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.02.2011
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД пройшов науково-практичний семінар присвячений Міжнародному дню рідної мови

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся науково-практичний семінар курсантів і студентів, присвячений Міжнародному дню рідної мови.
Семінар підготували викладачі кафедри українознавства. У вступному слові викладач кафедри Ольга Шелюх розповіла присутнім про трагічні обставини, які спричинилися до встановлення цього Дня, і про те, що свято має на меті наголосити на важливості ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави.
Перед виступами учасників семінару прозвучав вірш І.Франка «Як би ти знав, як много важить слово» у виконанні курсанта Костянтина Мельника. Вірш створив атмосферу духовного єднання слухачів, доповідачів з автором неповторних і глибоких поетичних рядків.
Учасники семінару – Чудінова Наталія (ІБ-11), Вакса Лариса (ПС-11), Злобенко Олександр (ПС-11), Кучерява Ірина (ОП-11), Лукашук Надія (ЦЗ-11), Конопко Андрій (ПБ-21), Кінчеші Катерина (ЕК-31), Лопух Орест (ТТ-11), Шаркевич Назар (ТТ-21), - порушуючи актуальні проблеми української мови, показали добрі знання фактичного наукового матеріалу і продемонстрували високий рівень ораторської майстерності.
«Після кожної доповіді відбувалось жваве обговорення, що свідчить про те, що кожен з учасників дискусії гостро відчуває відповідальність за подальшу долю рідної мови, адже вона повинна бути не лише чинником самовизначення , а й надійним засобом захисту від домінування чужих інтересів у сучасній інформаційній війні», - розповіла завідувач кафедри українознавства Марта Лабач.
На підведенні підсумків учасники і слухачі семінару одноголосно прийли рішення про щорічне проведення такого семінару.



Прес-служба ЛДУ БЖД

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10