https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 26.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

29.11.2010
НУЦЗУ

Довузівська підготовка в Національному університеті цивільного захисту МНС

В сучасних умовах гострої демографічної ситуації в Україні та великої кількості вищих навчальних закладів формується так званий «ринок абітурієнтів», що торкає інтереси усіх вищих навчальних закладів країни. Довузівська підготовка - це реальна можливість не тільки підготуватися до навчання у вищому навчальному закладі, а й одразу ж вирішити завжди важке питання вибору професії. Перехід рубежу «середня школа – вищий навчальний заклад» пов'язаний для молодої людини з такими поняттями, як усвідомлений вибір майбутньої професії, необхідність адаптування до нових умов навчання, пошук свого місця у новому мікросоціумі. Саме довузівська підготовка стане у нагоді при розв’язанні даних проблем. Вона також має деякі переваги. Перш за все, це - якість викладання, поглиблене вивчення навчальних дисциплін, а також – професійне ознайомлення, професійне самовизначення, професійне консультування тощо. Успішна соціалізація на етапі до вступу у вищі навчальні заклади після закінчення школи та вирішення про подальше навчання визначає становлення молодих фахівців. Таку мету при підготовці майбутніх курсантів та студентів ставив і ставить Національний університет цивільного захисту України. Окрім якісної підготовки до складання зовнішнього незалежного тестування з профілюючих предметів, вивчення профілюючих дисциплін з урахуванням специфіки спеціальностей, які будуть опановані в університеті, важливою складовою підготовки є свідоме самовизначення при виборі майбутньої професії кожним слухачем. З цією метою Національний університет цивільного захисту України відкриває курси довузівської підготовки з січня 2011 року.
Попередній досвід Національного університету цивільного захисту України зі вступної кампанії свідчить, що слухачі довузівської підготовки набагато швидше та якісніше адаптуються до умов навчання в університеті вже у першому семестрі. Навчання в Національному університеті цивільного захисту України як у вищому навчальному закладі, який готує фахівців для сфери цивільного захисту (запобігання, ліквідація та профілактика пожеж, стихійних лих, інших надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, психологічне забезпечення тощо), передбачає особливі умови підготовки, що відрізняються від інших вищих навчальних закладів.
Протягом багатьох років Національний виш МНС здійснює роботу щодо професійної орієнтації молоді через мережу профільних класів, ліцеїв тощо. Тому здійснення довузівської підготовки в університеті передбачає не тільки поглиблене вивчення дисциплін шкільної програми з фізики, хімії, математики, української мови та літератури, історії, біології, а й ознайомлення абітурієнтів з особливостями майбутньої професійної діяльності, ознайомлення з матеріально-технічною базою пожежно-рятувальних підрозділів та університету.


Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10