RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

ПЕРШИЙ ФЕСТИВАЛЬ КОЛЕКТИВІВ ХУДОЖНЬОЇ САМОДІЯЛЬНОСТІ

 

Буяння весни завжди додає оптимізму й гарного настрою, а натурам творчим – ще й особливого прагнення високого польоту та натхнення. Отже, не дивно, що проведений травневої пори Перший фестиваль  колективів художньої самодіяльності вищих навчальних закладів МНС України став справжнім святом талантів. Сприяла цьому й чудова сонячна погода, й саме місце проведення – вишуканий і затишний Палац культури “Дружба народів” у прекрасному зеленому місті над Дніпром – Черкасах.  Участь у фестивалі взяли три вузи: Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля (ректор – генерал-майор вн.сл. Микола Шкарабура), Академія цивільного захисту України (м. Харків), яку представляв проректор по роботі з персоналом полковник вн.сл. Вадим Попов, та Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, який представляв на фестивалі проректор по роботі з персоналом полковник вн.сл. Роман Лозінський.

До складу журі увійшли заслужений артист України, начальник – художній керівник естрадного оркестру МНС України, полковник вн.сл. Сергій Пламаділ, начальник департаменту гуманітарно-виховної роботи Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Галина Майборода,  відомий черкаський автор та виконавець, співак, лауреат багатьох конкурсів і фестивалів Олександр Недобор та помічник директора-головного режисера Чернігівського академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Сергій Гайдук. Відповідальним секретарем журі була призначена заступник генерального директора центру культури і мистецтв МНС України Марина Іванівна Медведченко, а очолив такий поважний склад генеральний директор-художній керівник центру культури і мистецтв МНС України, заслужений працівник культури України Микола Середюк. 

22 травня відбулося відкриття фестивалю, під час якого за досягнуті високі показники у чемпіонаті ФСТ “Динамо” України з міні-футболу (футзалу) були нагороджені члени та тренери збірної Черкаського інституту пожежної безпеки з міні-футболу, яка представляла на цьому чемпіонаті Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і виборола ІІ місце.

Розпочався фестиваль з виступу черкащан. Їх програма пройшла на одному диханні. Потім свої здібності у художній самодіяльності демонстрували представники Академії цивільного захисту України (м. Харків) і Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. 23 травня відбулося нагородження кращих виконавців. Тринадцять дипломів лауреата Першого фестивалю колективів художньої самодіяльності вищих навчальних закладів МНС України отримали члени художньої самодіяльності Черкаського інституту пожежної безпеки, сім – Львівського державного університету безпеки життєдіяльності і шість –  Академії цивільного захисту України.

У різних номінаціях отримали дипломи хор ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля (художній керівник – майор вн. сл. Юрій Зозуля, диригент – капітан вн. сл. Анатолій Гончаренко), духові оркестри ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля, (художній керівник та диригент капітан вн. сл. Анатолій Гончаренко), ХАЦЗУ «Дефіле» (художній керівник та диригент лейтенант вн. сл. Олександр Мельник) та духовий оркестр ЛДУБЖД (диригент підполковник вн. сл. Ярослав Слива); вокально-інструментальні ансамблі ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля, ВІА «Підйом» АЦЗУ, ВІА «Полум’яні серця» ЛДУБЖД; фольклорна група  ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля (художній керівник Валентина Донець), реп-гурт «АСП-2», хореографічна група курсантів та студентів 1-го курсу та танцювальний колектив «Екстрім» у складі курсантів та студентів 2-го курсу ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля, танцювальний колектив «Флейм» АЦЗУ та танцювальний колектив ЛДУБЖД. Також дипломи за сольні виступи отримали Юрій Зозуля, Олена Боковець, Ірина Голота, В’ячеслав Полежайко, Володимир Радько та Олексій Хандусь з Черкаського інституту пожежної безпеки, Ігор Свинарчук, Тетяна Борецька, Антон Крук та Василь Крещишин зі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Тетяна Рєпіна, і Микола Целуйко з Академії цивільного захисту України. Лауреати фестивалю візьмуть участь у святковому концерті, який відбудеться у вересні до дня працівника цивільного захисту і буде приурочений до 10-ї річниці створення МНС України.

Ще одна номінація – “образотворче і прикладне мистецтво” – знайшла своїх домінантів під час проведення фестивалю – фотохудожника Сергія Федоренка (ЧІПБ) та Володимира  Новікова (АЦЗУ).

Слід зауважити, що цього разу до Черкас приїхали 120 гостей. Як сказав під час заключних акордів гала-концерту фестивалю заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Медвідь, фестиваль ще раз об’єднав Україну. І дійсно, адже концертні програми кожного з вузів відображали й ті регіони, де вони розташовані. Центральна Україна тут зустрілася з російськомовним Харковом (у програмі АЦЗУ українською мовою прозвучала лише одна пісня) та з незрівнянним колоритом західноукраїнських земель (карпатські мотиви у виступах львів’ян просто полонили присутніх у залі). Окрім того, подібні заходи сприяють зміцненню міжвузівських зв’язків та розвитку творчих здібностей молоді.

Всі фотографії тут

 

   
   

 

Світлана Єренкова,

фото Сергія Федоренка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.