RSS

Новини навчальних закладів

13.04.2006
ВПУ ЛДУ БЖД

Тактичні навчання у Вінницькому вищому професійному училищі цивільного захисту

           На виконання наказу МНС України від 16.12.2005р. № 409 „Про підготовку фахівців робітничих професій підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту в першому півріччі 2006 року” у  Вінницькому вищому професійному училищі цивільного захисту 12.04.2006 року був проведений випуск слухачів, які пройшли курс занять і здобули робітничу професію “Командир відділення Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту”. Заняття закінчилися проведенням    тактичних навчань на фрагменті п’ятиповерхового будинку, розташованого на території навчально-тренувального комплексу училища.

           На даних тактичних навчаннях закріплювалися та вдосконалювалися первинні практичні навички командирів відділень щодо організації управління оперативними діями відділень під час проведення аварійно-рятувальних робіт і гасіння пожежі.

При проведенні розвідки, рятування людей, саморятування та оперативного розгортання використовувалась сучасна техніка і засоби зв’язку.

         У підготовці навчань брали участь викладачі оперативно-тактичного циклу, циклу пожежно-технічного обладнання і газодимозахисної служби, особовий склад навчальної пожежно-рятувальної частини, а також слухачі  училища.

         Після завершення навчань усім присутнім було продемонстровано роботу ствола РС-70 з насадкою роторного типу „НРТ-10” для подавачі розпиленого струменя  води та насадкою “веєрного” типу „РВ-12” для подавачі тонкорозпиленого струменя води.

         При підведенні підсумків керівником навчань було зазначено, що особовий склад виконав завдання щодо гасіння умовної пожежі та рятування потерпілих, виявляючи при цьому достатньо високий рівень професіоналізму, який сприяв досягненню мети навчань.

          Після успішного складання кваліфікаційної атестації в урочистій обстановці випускники вперше отримали дипломи державного зразка.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.