https://www.high-endrolex.com/10 Чугуївський район: рятувальники та курсанти університету ДСНС України провели рейд щодо попередження виникнення пожеж в екосистемах | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.06.2014
НУЦЗУ

Чугуївський район: рятувальники та курсанти університету ДСНС України провели рейд щодо попередження виникнення пожеж в екосистемах

 
Основним завданням рятувальних патрулів є роз’яснювальна робота серед населення щодо недопущення виникнення лісових пожеж через спалювання сміття та сухої трави.
6 червня рятувальний патруль проводив роботу із мешканцями селища Малинівка.
 
Спекотна погода та зростаюча кількість пожеж від сухої трави та у лісових масивах, змусили рятувальників виїжджати до населених пунктів, що прилягають до лісових насаджень та поспілкуватися з мешканцями. Крім того співробітники ДСНС  організовують визначення думки населення щодо причин виникнення лісових пожеж та складання обов’язкових правил поведінки, яких слід дотримуватися у лісі, аби запобігти пожежам. У заходах зазвичай беруть участь представники Головного управління ДСНС у Харківській області, курсанти Національного університету цивільного захисту України, представники адміністрацій населених пунктів, співробітники лісгоспів та волонтери.
Так, 6 червня співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області,
 курсанти 4 курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України  Максименко Олександр, Дідоха Назарій та Гафтуняк Юрій разом із представниками лісового господарства завітали до селища Малинівка, що у Чугуївському районі області. Тут безліч приватних домівок межують із сосновим лісом. Дбають про безпеку міських мешканців і адміністрація селища Малинівка. На спільній нараді адміністрації з представниками служби з надзвичайних ситуацій були визначено вулиці та приватні садиби, які безпосередньо межують з лісовими насадженнями.
Під час рейду рятувальники і курсанти університету ДСНС України спільно з представниками селищної ради розповіли мешканцям про пожежонебезпечний період та пов’язану з ним зростаючу кількість лісових трагедій. А також нагадали про заборону паління сухої трави, адже неконтрольований вогонь може перекинутися на ліс або житлові будинки і тоді буде дуже важко уникнути трагедії. Були проведені бесіди на тему «Правила поведінки населення у лісі під час пожежонебезпечного періоду» і роздані пам`ятки щодо поведінки при знаходженні невідомих вибухонебезпечних предметів, чим  нагадали громадянам, що тільки спільними зусиллями можна зберегти ліс. За словами мешканців приватного сектора, пожежі у лісі бувають часто, майже кожного року. А головною причиною лісових трагедій називають людину, адже добре знають, що пожежу може викликати і покинуте вогнище і недопалок і, навіть, ігри малечі.
Участь  курсантів НУЦЗУ у масово-роз`яснювальній роботі з населенням  - це  набуття практичних навичок  і досвіду для подальшої  діяльності у підрозділах ДСНС України.
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова, прес-служба НУЦЗУ
Євген Василенко, прес-служба ГУ ДСНС в Харківській області
Фото – Володимир Бродніков, газета «Пожежний вісник»
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10