https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ справжню школу життя проходять майбутні рятувальники | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.05.2013
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ справжню школу життя проходять майбутні рятувальники

З 13 травня до 26 червня для курсантів-першокурсників Національного університету цивільного захисту України на базі навчально-тренувального полігону, що у селі Фігурівка, розпочався табірний збір.
155 першокурсників проходять тут справжню школу життя для майбутніх рятувальників: 51 курсант факультету пожежної безпеки, 61 - факультету оперативно-рятувальних сил, 9 курсантів соціально-психологічного факультету та 34 факультету цивільного захисту. На них чекають випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. За словами начальника табірного збору, проректора по службі університету полковника служби цивільного захисту Олега Семківа, саме в таких умовах розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство. Для випускника НУЦЗУ полковника Семківа це 20 відкриття табірних зборів.
На сьогодні у таборі створено всі умови для комфортного навчання та дозвілля. 18 травня відбулося урочисте відкриття зборів, присвячене 70-річчю визволення Харківщини від німецько-фашистських загарбників. На заході були присутніми керівництво навчального закладу, представники Чугуївської міської влади, ветерани та батьки першокурсників. На відкритті табірних зборів за участі першокурсників пройшла комбінована професійно-спортивна естафета з елементами фізичної підготовки та фрагментами занять з навчальних дисциплін. Вона включила подолання водної перешкоди, біг пересічною місцевістю, плавання, плавання в одязі, рятування потерпілого на воді, підйом переворотом на перекладині, гирьовий спорт, розмінування та знешкодження знайдених боєприпасів, аварійно-рятувальні роботи та евакуацію постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій, пожежний розрахунок з триколінною драбиною, надягання загальновійськового захисного комплекту, самогасіння, надання першої медичної допомоги в умовах небезпечної зони, доставку водолазів на швидкісному водному транспорті. Потім пройшла пожежна естафета, що включила подолання 100-метрової смуги перешкод, саморятування з 4-го поверху учбової башти, гасіння умовної пожежі тощо.
Традиційно відбувся спортивний захід з перетягування канату між першокурсниками та їх командирами. Перемога була за молодими та сильними курсантами.
Слід зазначити, що протягом табірного збору працівники сектора психологічного забезпечення проводитимуть із курсантами психологічні дослідження.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дмитра Міхалечка

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10