https://www.high-endrolex.com/10 Працівники, курсанти і студенти НУЦЗУ вшановують пам'ять героїв, загиблих при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2013
НУЦЗУ

Працівники, курсанти і студенти НУЦЗУ вшановують пам'ять героїв, загиблих при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні  о 9 годині ранку біля пам'ятника Пожежному на вул. Полтавський шлях відбулися заходи, приурочені до 27-ї річниці Чорнобильської трагедії. В церемонії покладання квітів взяли участь ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, начальник ГУ ДСНС в Харківській області генерал-майор служби цивільного захисту Павло Одарюк, працівники університету і підрозділів Харківського гарнізону, курсанти-рятувальники НУЦЗУ. Пам'ять загиблих в результаті ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС вшанували хвилиною мовчання  харківські рятувальники, представники державної влади та місцевого самоврядування, ветерани-чорнобильці, представники духовенства та громадських організацій, а також учні харківських шкіл.
О 10 годині  в Молодіжному парку біля Пам'ятного знака чорнобильцям  продовжилися  урочисті заходи, присвячені 27-й річниці Чорнобильської катастрофи, в яких взяли участь працівники і курсанти НУЦЗУ. У ході церемонії був проведений поминальний молебень, пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.
В Національному університеті цивільного захисту України з початку квітня розпочались  заходи щодо вшанування героїв-чорнобильців. Курсанти розміщали на сайті новин університету спогади про своїх близьких та родиців, які пройшли горнило Чорнобилю. Не забуваючи всіх тих, хто заради нас ризикували своїм життям, відважно крокували назустріч незримій небезпеці, 24 квітня в університеті було проведено вечір-реквієм з нагоди 27-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС. На заході були присутні  працівники, які одними з першиих відгукнулись на трагедію - Сергій Кулаков, В’ячеслав Мірошниченко, Олександр Дугін, Юрій Сенчихін. Для учасників та гостей вечора клуб університету підготував тематичну літературно-музичну композицію «Подвиг заради майбутнього». Студенти і курсанти – учасники театралізованого дійства, майстерно декламували поезію та прозу, виконували хореографічні композиції.
Всіх героїв Чорнобиля, які віддали своє життя заради порятунку інших, присутні вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятника загиблим пожежним було покладено квіти. Приємно було спостерігати радісні зустрічі чорнобильців і водночас важко було дивитись, як ховаються в отих сміливих очах пекучі сльозинки пам’яті. Пам’яті про тих, хто віддав своє життя і здоров’я всепоглинаючому атому.
Сьогодні, о 16 годині  у клубі Національного університету цивільного захисту України пройдуть пам’ятні урочистості, присвячені роковинам аварії на ЧАЕС. На заході будуть присутніми представники Харківської облдержадміністрації та міськради, ліквідатори аварії на ЧАЕС, громадськість, духовенство, ветерани університету, харківські школярі Під час заходу транслюватимуться документальні кадри тих подій, курсанти та студенти навчального закладу представлять літературно-музичні композиції «Листи з дому», «Героям Чорнобиля присвячується», «Книга пам’яті», а також своїми спогадами про доленосні моменти у житті пожежників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС поділяться безпосередні учасники тих подій. Завершиться вечір покладенням квітів до пам’ятника пожежним-чорнобильцям.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото - Ігоря Котова
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10