https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти університету опікуються могилою Невідомому Солдату, віддаючи шану пам'яті воїнам-переможцям у Великій Вітчизняній війні | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2013
НУЦЗУ

Курсанти університету опікуються могилою Невідомому Солдату, віддаючи шану пам'яті воїнам-переможцям у Великій Вітчизняній війні

Ветерани війни, діти війни, учасники бойових дій – завжди шановані гості в курсантських та студентських осередках нашого університету. Багато теплих та душевних слів чують вони коли приходять на зустрічі із молоддю та діляться  із вихованцями НУЦЗУ своїми життєвими історіями,  часткою пам'яті, що до цих пір щімить їх серце і душу. Знову і знову переживають вони ті миті, коли втрачали братів, друзів, однополчан на полях битв. Скільки їх залишилось на тих полях?  Достеменно це і досі невідомо. Як мовчазні свідки тих часів стоять в парках та на цвинтарях нашої держави могили Невідомому Солдату, нагадуючи нам про ті страшні часи. Заходи до Дня Перемоги і тижні вшанування воїнів-переможців вже в навчальному закладі розпочалися і триватимуть у травні. 
Відчуваючи себе в неоплатному боргу перед пращурами, курсанти другого курсу факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України у взяли на себе щіру відповідальність  упродовж років навчання опікуватись станом  могили Невідомому Солдату,  яка знаходиться  у Харкові.. Вже не перший рік турботливі курсанські руки оздоблюють та підтримують в належному стані споруду, переймаючись величезним відчуттям вдячності та патріотизму.
Доречно буде зазначити про те, що опікуються пам’яттю про Невідомого Солдата курсанти-піротехніки. Випускникам НУЦЗУ цієї категорії вихованців частіше за все під час своєї служби у підрозділах ДСНС України доведеться проводити знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної. Сьогодні в університеті  за спеціалізацією  «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт» у межах спеціальності «Цивільний захист»  навчається  на п’яти курсах 55  курсантів.

 

 

Курсанти 2 курсу факультету цивільного захисту

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10