https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці сектора психологічного забезпечення НУЦЗУ провели з першокурсниками тренінг щодо профілактики та запобігання стресів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2013
НУЦЗУ

Фахівці сектора психологічного забезпечення НУЦЗУ провели з першокурсниками тренінг щодо профілактики та запобігання стресів

Як повідомила Інна Щербина, курсанти-першокурсники особлива категорія вихованців, тому що вони найбільш  впливові до стресів. Упродовж року у них проходить адаптація до умов життєдіяльності у виші. Вони поступово звикають до розпорядку дня, нарядів, господарчих робіт,  спортивно-фізичних навантажень, нормованого  і за встановленим часом прийом їжі.  А саме головне - відсутність поруч з вихованцями близьких родичів.
І всі вищенаведені фактори мають на людину психологічний вплив. Аби уникнути стресів психологи НУЦЗУ проводять із курсантами тренінгові вправи.  За рік навчання першокурсники знайомляться один з одним, починають товаришувати, на курсах складаються приятельські міні-колективи. «Першокурсники під час свого першого року навчання проходять табірні збори. Півтора місяці вони живуть в лісі, в незвичній обстановці, переносять  фізичні навантаження, - зауважує Інна Щербина. - У таборах їм важко і морально, і фізично. Вони потребують знати прийоми із зняття стресового стану та методи релаксації», - говорить психолог. В свою чергу курсанти щодо стресів знають чимало: «Стресс является нормальной частью человеческой жизни и необходим в определенных количествах, - зауважує курсант першого курсу  факультету пожежної безпеки Павло Пензін. -  Если бы в нашей жизни не было элементов стрессовых ситуаций жизнь была бы гораздо более скучной. При стрессе в организме вырабатывается гормон адреналин, основная функция котрого заставить организм выживать».
Під час проведення табірних зборів у курсантів-першокурсників  психолог НУЦЗУ Інна Щербина буде допомагати молодим рятувальникам боротися зі стресами.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото - Ігоря Котова
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10